BK-medailles voor AZW’ers Elisa Desmet en Timo Nuyttens

Elisa Desmet en Timo Nuyttens tonen trots hun BK-medaille. (Foto ELD)
Redactie KW

Op het BK atletiek voor cadetten en scholieren indoor in Gent veroverde Elisa Desmet het goud op de 400 meter. Timo Nuyttens verraste met een zilveren medaille in het polsstokspringen.

Elisa Desmet was vooraf de grote favoriete. De vijftienjarige cadette van AZW stond met haar 59″29 met ruimschoots de beste tijd. “Toch had ik dit niet echt gedacht. Je hoopt het wel natuurlijk en als je dan in je opzet slaagt, maakt dat het plaatje compleet.”

Voor mij was het een vervelende race. In een bocht werd ik opgehouden door Elena Kluskes die tweede werd, en in de laatste bocht kwam ik nog bijna ten val doordat ik aangetikt werd. Gelukkig kon ik het van op kop afmaken. Met mijn tijd van 1’00″44 ben ik een klein beetje ontgoocheld maar het is de titel die telt.”

Elisa toonde vooraf al dat ze in uitstekende doen was met het clubrecord op de 400 meter en ze strandde op een zucht op de 200 meter. “Toen ik aan deze campagne begon, hoopte ik op een hoge 59″. Het is dus beter gegaan als verwacht met mijn 59″29. Ook op de 200 meter ging het goed. Daar haalde ik nipt niet het clubrecord met mijn 25″88.”

“Deze zomer wil ik vooral mikken op de kampioenschappen. Ik zal wel een aantal wedstrijden tussendoor doen zoals het criterium van West-Vlaanderen. Volgens mijn trainer Kjell Provost moet een lage 58″ mogelijk zijn.”

Timo Nuyttens (16) uit Wortegem-Petegem verraste in het polsstokspringen bij de scholieren. Met een sprong over 4,15 meter pakte hij het brons. “Ik begon de wedstrijd nochtans heel twijfelachtig”, zegt Timo. “Ik had drie pogingen nodig op aanvangshoogte 3,60 meter. Ook op 3,80 meter. Vanaf 4 meter, mijn PR, ging het beter. Hier heb ik geen uitleg voor”, straalt de student wetenschappen wiskunde. “Vooraf stond ik vijfde op de ranglijst. Als je dan dit op een kampioenschap kan verwezenlijken, kan ik niet anders dan supertevreden zijn.” (ELD)