BK kajakpolo in Kleine Bassin in Roeselare

Het kajakpolo wint aan populariteit in onze provincie. © SBR
Redactie KW

De Kleine Bassin in Roeselare was zondag het ideale decor voor de laatste manche van het Belgisch kampioenschap kajakpolo.

Daarbij stonden de Roeselaarse Kayakvaarders (RKV) in voor de uitstekende organisatie. In totaal kwamen meer dan vierhonderd vaarders op het water met hun ploeg. Vanuit onze provincie waren er deelnemende ploegen uit Ieper, Veurne, Harelbeke, Brugge en natuurlijk ook Roeselare dat met vier ploegen deelnam in diverse reeksen. Voor een sportliefhebber de ideale kans om eens kennis te maken met deze minder bekende sport.

“Toch groeit de populariteit”, vertelt PR-verantwoordelijke Sophie Lapere van RKV. “In Roeselare zitten we momenteel met zo’n honderd actieve leden. Niet allemaal doen ze natuurlijk aan kajakpolo, maar toch hebben we al vier competitieploegen waarvan één in hoogste afdeling speelt, twee in derde klasse en één in vierde. De resultaten waren niet slecht dit seizoen want bijna iedereen kon zijn vel redden in zijn reeks. Daarnaast bewijzen we ook op organisatorisch vlak heel sterk te staan, het grootste bewijs leveren we vandaag opnieuw met deze organisatie. In totaal hebben we zo’n vijftig medewerkers, maar eigenlijk zijn die al van zaterdag bezig met de opbouw van de vijf terreinen op deze unieke locatie.” (SBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier