Bjorn Voet schrijft zonnige De Ruiterloop op zijn naam, Elke Verleyen beste bij de dames

Bjorn Voet haalde het voor Andy Vanhaelewijn uit Ingelmunster en Wim Vlieghe uit Roeselare. © SM
Redactie KW

De derde editie van de loopwedstrijd op de Roeselaarse wijk De Ruiter, die voor het eerst deel uitmaakt van het criterium Roeselare Loopt, mocht maar liefst 216 deelnemers verwelkomen.

Onder een stralende zon werd om 16 uur het startschot gegeven voor de wedstrijd over 3,5 km. Daarin ging de overwinning naar een oppermachtige Dries Devloo. De Roeselarenaar haalde het voor zijn stadsgenoten Thijs Dekiere en Gilbert Walraedt. Bij de dames stond er geen maat op Marie Depoortere uit Hulste. De triatlete haalde het voor Jolien Debaere uit Roeselare en Celestine Leenknegt uit Hooglede.

In De Ruiterloop over 10,5 km sloegen meteen enkele lopers een kleine kloof en de hitte maakte er een echte veldslag van. Na twee van de drie ronden bleven Bjorn Voet en Wim Vlieghe alleen voorop en in de laatste ronde sloeg eerstgenoemde een definitieve kloof. De Boezingenaar haalde het voor de sterk teruggekeerde Andy Vanhaelewijn uit Ingelmunster en Wim Vlieghe uit Roeselare. Bij de dames ging de zege naar Elke Verleyen. De Izegemse kreeg op het podium het gezelschap van de Moorsleedse dames Els Vanoost en Greet Maddens.

Elke Verleyen haalde het voor de  Moorsleedse dames Els Vanoost en Greet Maddens.
Elke Verleyen haalde het voor de Moorsleedse dames Els Vanoost en Greet Maddens.© SM

De organisatie mag alvast terugblikken op een geslaagd debuut bij het criterium Roeselare Loopt. Het zag zijn deelnemersaantal verdriedubbelen naar 216 lopers in totaal.

(SM)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare van vrijdag 19 augustus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier