Bijna 600 deelnemers voor tweede editie Love Bike & Run for lovers and friends in Knokke-Heist

Redactie KW

De sportdienst van Knokke-Heist zette op valentijnszondag de schouders onder de tweede editie van de Love Bike & Run for lovers and friends. Bijna 600 atleten gingen de sportieve uitdaging aan. De zege was voor het Oostkampse duo Hannes Scheybing en Pieterjan Schalenbourg.

Ondanks een miezerige regen en een koude wind waren zondag 286 duo’s op de afsrpaak voor de tweede editie van de Love Bike & Run for lovers and friends. De sportieve opdracht op het strand was eenvoudig: één deelnemer moest 14 km lopen, de tweede 14 km mountainbiken. In de finale ontdekten de deelnemers een verrassend snuifje urban trail. Op de loopschoenen en de fiets moesten ze door de tentoonstellingsruimte, de bibliotheek en de balie van cultuurcentrum Scharpoord om in de tuin te finishen. De Oostkampse redders Hannes Scheyving en Pieterjan Schalenbourg klokten af in 46’56”. Ze pakten de overwinning met ruim vier minuten voorsprong.

Aan de start stond ook een tros bekende Vlamingen aan de start. Onder andere Johan Museeuw, Filip Meirhaeghe en Karel Geraerts kwamen aan de start van de wedstrijd. (DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier