Bevernaar Dominique Vandekerkhove haalt als coach zes medailles op WK kickbox

Hoofdcoach Dominique Vandekerkhove is heel blij met de schitterende uitslag op het WK in Portugal en hoopt op een totale doorbraak van kickbox. (Foto HH)
Redactie KW

Tijdens het wereldkampioenschap kickbox in Portugal slaagde Dominique Vandekerkhove er met zijn Belgisch team in om zes medailles mee te brengen. Een opmerkelijke prestatie. De tegenstanders waren atleten die volledig gesponsord zijn en als profs werken.

Niet minder dan 4000 atleten uit 48 landen waren op dit tornooi aanwezig. Een heel tevreden Dominique vertelt ons: ” Voor het ogenblik ben ik al vier jaar hoofdcoach van onze delegatie. Tot vier terug namen wij bijna nooit deel aan competitie, maar dan beoefenden wij Isschin Tai-Jitsu. Dit is een verdedigingssport, die door combinatie van verschillende stijlen als judo, karate, boksen en silat een totaalpakket levert om zich te verdedigen in moeilijke omstandigheden. Het is niet de bedoeling van te leren vechten, wel van te leren hoe zich te verdedigen. Maar door de toenemende vraag van onze leden zijn wij langzaam gaan omschakelen naar Kickbox. Als coach is dit mijn negende wereldtitel die ik met mijn team behaal.

Kickbox heeft spijtig genoeg een negatief imago. Onze doelstelling is de sport een betere uitstraling te geven. Wie bij ons op school begint te vechten of ergens anders, weet dat dit onmiddellijk een sanctie tot gevolg heeft. Door dit prachtig resultaat op het wereldkampioenschap kickbox hopen wij dat er meer mensen eens komen kijken naar de training. Zo krijgen zij een ander beeld van onze intensieve sport.”

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare van 25 april

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier