Beste jaarprestatie voor Brent Gayse op de 400 meter bij de cadetten.

© FD
Redactie KW

Op de Gulden Sporen meeting in Kortrijk heeft de 15-jarige Brent Gayse uit Kachtem een topprestatie van formaat geleverd. Hij finishte de 400 meter in een nieuw persoonlijke record en nieuw A.V.R. – clubrecord van 51″48.

Het vorige clubrecord van 53″22 stond op naam van Jurgen Cneut (1989) en Brent zelf (2016). Met deze tijd mag hij meteen pronken met de beste jaarprestatie 2017 in de categorie cadetten.

Vlaams en Belgisch kampioenschap met stip aangeduid

“Ik ben natuurlijk heel blij met deze beste jaarprestatie bij de cadetten. Ik hoop in elk geval om de volgende maanden gespaard te blijven van blessures, want ik zou graag nog sneller gaan op de 400 meter. Daarnaast wil ik ook op de 300 meter vlak en de 300 meter hordelopen een toptijd lopen. Het K.A.V.R. – clubrecord op de 300 meter vlak dateert uit 1997 en staat met 38″03 op naam van Lino Vandoorne en het clubrecord van de 300 meter hordelopen staat met 38″71 op naam van Jan Carly en staat reeds sinds 1993 op de clubtabellen. Ik zou graag deze clubrecords op mijn naam krijgen en beide liggen in mijn mogelijkheden. Tevens staan zowel het Vlaams Kampioenschap als het Belgisch Kampioenschap met stip aangeduid op mijn kalender. Welke nummers ik zal lopen weet ik momenteel nog niet. Wij beslissen hiervoor later. Maar ik kijk ook uit naar het BK Aflossingen, want met de Koninklijke Atletiek Vrienden Roeselare hebben wij één van de snelste 4 x 100 meterploegen bij de cadetten jongens. Het zou fantastisch zijn om met deze ploeg de Belgische titel te veroveren!” besluit Brent.

(FD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier