Bert Verbeke uit Menen tweede op Ironman in Vichy, Frederik Van Lierde eerste op halve afstand

Bert Verbeke. © XCD Team

De Ironman in Vichy op de volledige afstand was zondag enkel toegankelijk voor age-groupers, er stonden dus geen pro’s aan de start.

In totaal namen 1.500 triatleten deel. Bert Verbeke finishte in 8u45’07” of op vier en een halve minuut van de winnaar Bruno Clerbout (8u40’32”) uit Kapelle-op-den-Bos van het Uplace Triatlon Team. Stijn Veldeman uit Dendermonde maakt als derde in 8u45’54” het Belgische podium compleet.

Bert Verbeke (41) van het XCD Team werd vorig jaar Europees kampioen in de categorie 40-45 op de Ironman 70.3 of de halve afstand. In 2015 bereikte hij de finish in Hawaï. Zaterdag werd in datzelfde Vichy zijn streekgenoot Frederik Van Lierde eerste op de halve afstand of de Ironman 70.3.