Benny Fischer en Lies Deruddere winnen Dwars door de Zilten

Stijn Moerman

Woensdagavond 30 mei vond aan OC Sint-Idesbald de derde manche van Roeselare Loopt plaats.

Om 19 uur werd het startschot gegeven voor de 34ste editie van Dwars door de Zilten met de wedstrijd over 3,5 km of één ronde. Daarin ging de overwinning na een langgerekte spurt naar Ward Truwant uit Roeselare, die voor de eerste keer deelnam aan deze wedstrijd. De tweede plaats ging naar Gert-Jan Joseph uit Torhout en de Franstalige Valentin Grégoire uit Nivelle.

Bij de dames stond er geen maat op Charlotte Deldaele. De Kortrijkse triatlete haalde het onder het goedkeurend oog van haar vriendin en bokswereldkampioene Oshin Derieuw van de naar Wetteren uitgeweken Roeselaarse Eline Hoorne en het jonge Blankenbergse talent Shanaya Esther Schollaert.

Ondertussen waren de deelnemers aan de 14 km om 19.10 uur ook al gestart aan hun wedstrijd. Daarin scheurde zich in de eerste van vier ronden meteen een kopgroep van vijf los: Whytic Priem (Roeselare), Andy Vanhaelewyn (Ingelmunster), Dries Depoortere (Roeselare), Alexander Eggerick (Pittem), Henk Vandermeersch (Roeselare) en Benny Fischer (Oostende). Een ronde later bleven alleen de drie laatstgenoemden over en uiteindelijk moest ook de Pittemnaar de rol voorin lossen. In de slotronde slaagde Benny Fischer er uiteindelijk in om zijn laatste metgezel van zich af te schudden. Daardoor moest Henk Vandermeersch zich voor eigen volk tevreden stellen met het zilver, de derde plaats was voor Alexander Eggerick.

Bij de dames lagen de posities na de eerste ronde vast. De verschillen waren nog miniem, maar naar het einde van de wedstrijd toe werd de kloof tussen de eerste drie dames steeds groter. De zege ging uiteindelijk vlot naar Lies Deruddere uit Wevelgem, die op de trouwe steun van haar man Davy Stieperaere kon rekenen. Op een verdienstelijke tweede plaats finishte Isabel Vyncke uit Kachtem, de derde stek was voor Saskia Vens uit Roeselare.

Met 743 deelnemers was de organisatie alvast tevreden over deze zonnige editie van Dwars door de Zilten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier