Belgische titels voor Wouter Decock en Mieke Dupont op WK/EK/BK 100 km

We zien v.l.n.r. : Mieke Dupont, Katrien Rogiers, Heidi Janssens, Wouter Decock en bondscoach André Mingneau. (Foto SM)
Redactie KW

Afgelopen zaterdag vond in het Nederlandse Windschoten het wereldkampioenschap, Europees én Belgische kampioenschap 100 km lopen plaats.

Bij de heren liep Wouter Decock uit Koekelare een ijzersterke wedstrijd en legde hij beslag op de vijfde plaats algemeen met een tijd van 6u.41’27. Daarmee was hij de tweede bij de heren seniors en kroonde hij zich tot Belgisch kampioen. De titel ging naar de Zweed Jonas Buud in 6u.22’44, voor de Spanjaard Asier Cuevas en de Italiaan Giorgio Calcaterra. Nico Serroen moest de strijd staken na iets minder dan 3 uur wedstrijd.

Bij de dames kwam Mieke Dupont als eerste Belgische over de streep in een tijd van 7u.57’05, een nieuw Belgisch record. Daarmee kroonde de naar Drongen uitgeweken Brugse zich tot Belgisch kampioene en bereikte ze haar doel : onder de 7u.59′ eindigen.

Ook Katrien Rogiers uit Roeselare leverde een sterke prestatie en finishte in 9u.06’45. Ze kroonde zich daarmee tot Belgisch en Europees kampioene bij de masters en werd tweede op het wereldkampioenschap bij die masters.

Veerle Beernaert uit Bissegem finishte in 9u.25’11 en Heidi Janssens uit Eernegem kwam binnen in 9u.41’33.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier