Belgische tenoren klaar voor de Europese strijd op Las Vegas Ypres Historic Rally

Sfeerbeeld van de Rallysprint van Monteberg © Wouter Meeus
Redactie KW

De Las Vegas Ypres Historic Rally (FIA) en de Geko Classics Ypres Rally (nationaal) moeten al lang niet meer aanzien worden als het kleine broertje van de Kenotek Ypres Rally.

Het zijn twee volwaardige proeven, die beiden hoog aanzien genieten. De inschrijvingen zijn nog enkele dagen lopende, maar nu al kan de organisatie vaststellen dat in beide rally’s er meer dan voldoende kwaliteit aanwezig zal zijn om er een boeiend kijkstuk van te maken.

De internationale manche, voorbehouden voor wagens met een FIA-paspoort, lokt traditioneel heel wat buitenlanders naar Ieper. Heel wat gerenommeerde piloten uit het Europees Historic kampioenschap willen hun woordje meepraten in de jacht op punten voor het kampioenschap.

Belgische toppers als Paul Lietaer (Subaru Legacy), Stefaan Stouf (Porsche 911) en Didier Vanwijnsberghe (BMW3) zijn samen goed voor een pak overwinningen in deze rally. Lietaer bewees alvast klaar te zijn voor de grote afspraak in Ieper, want hij won overtuigend de strijd in Historic in Oostrozebeke.

Grootste gevaar voor deze rijders kan wel eens uit de Ford-hoek komen, met rijders als Monteberg-winnaar Tom Calcoen, Geert ‘De Buze’ Beauprez, Edwin Degeyter, Geert Vandoorne en Piet Declercq. Of zorgen Dirk Depuydt en Thomas Vauterin met de BMW, of Tom Tytgat (Opel Kadett) voor de verrassing?