Belgische roeitoppers vertolken perfect favorietenrol

Hannes Obreno maakte korte metten met de concurrentie en won afgetekend in Gent. © BELGA
Redactie KW

De Belgische toppers hebben zaterdag op de Gentse Watersportbaan perfect de verwachtingen ingelost in de 16e Open Vlaamse roeikampioenschappen voor senioren en de 26e Open Belgische roeikampioenschappen voor junioren.

Skiffeur Hannes Obreno uit Brugge en de lichte mannen dubbeltwee met Gentenaar Tim Brys en Bruggeling Niels Van Zandweghe schreven enkel in voor de zaterdagraces, omdat zij over enkele dagen moeten vertrekken naar het Italiaanse Varese, waar ze vanaf komende vrijdag aan de eerste wereldbekerwedstrijd van 2016 deelnemen. Op de Gentse Watersportbaan vertolkten ze in hun laatste voorbereidingsrace op die World Cup perfect hun favorietenrol. Obreno (Brugse TR) won met tien seconden voorsprong op zijn Brusselse concurrent Jean-Benoit Valschaerts. De lichte dubbeltwee mannen had het iets moeilijker. Het duo Brys en Van Zandweghe wonnen wel, maar het Antwerps-Brussels tweetal Somers-Goubau bleek amper vier seconden trager.

Bij de vrouwen bewees de 40-jarige Annick De Decker nog lang niet uitgeteld te zijn. De meervoudige Belgische kampioene en gewezen vice-Europese kampioene moest in haar skiff alleen de Nederlandse Marleen Verburgh laten voorgaan. In de lichte skiff zette Eveline Peleman, de wereldkampioenevan 2014, haar terugkeer naar de lichtgewichtcategorie met een overtuigende zege in de verf.

In de andere categorieën roeiden enkele jonge Belgen uit de selectie van bondscoach Basset ook een paar opvallende resultaten. Zo wonnen Ruben Claeys (KR Sport Gent) en Tom De Borger (TRT Hazewinkel) de race in de dubbeltwee mannen -23, het Oostende duo Colpaert-Beerlandt in de dubbeltwee jongens 18 en bij de meisjes 18 was er de dubbelslag van de Brusselse juniore Rachel Willaumez, vierde op het EK 2015. Willaumez won de skiffrace bij de meisjes 18 en was daarna met haar UNB clubgenote Caitlin Govaert ook de beste in de dubbeltwee.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier