Belgische kampioenschappen kajak Langebaan in Stasegem prima verlopen

© Foto LLV
Redactie KW

Meer zon konden de organisatoren van het BK Langebaan kajak zondag niet wensen. Dat maakte het zowel voor de atleten als voor de toeschouwers een bijzonder aangenaam evenement. De West-Vlaamse deelnemers koesterden geen hoge verwachtingen, maar elke club uit de streek kon toch minstens één titel binnenhalen bij de jeugd.

“Het is onze achtste opeenvolgende organisatie van het BK Langebaan”, opent HKV-woordvoerder Maxim Cottem. “Voor onze club is het een bijzondere opsteker dat Mattice Sablain de titel kon pakken in de K1-5.000m bij de junioren. We wisten dat ook KSKZ-juniores Rien Coppens en Kobe Pannecoucke dicht zouden eindigen. Uiteindelijk had Mattice nog drie seconden over op de ‘zilveren’ Rien Coppens. Verder werd Jitske Haezebrouck mooi tweede bij de dames aspiranten en haalde het HKV-duo Robin Mussly en Tristan Vanasten zilver bij de aspiranten. Zilver was er ook voor Jinke Haezebrouck en Fien Sohier in de K2 cadetten. We zijn daar best tevreden mee.”

Ook de Kortrijkse club KKYKC haalde goud, namelijk met Lieze Deschuymere in de K1 bij de miniemen. Zilver was er voor Alexandra Frolova en Akville Rudyte in de K2 bij de miniemen.

Sobeka had het ook niet makkelijk sinds Laurens Pannecoucke zijn topsportcarrière stopzette. Zijn jongere broer Kobe schoot wel de hoofdvogel af door met Rien Coppens de K2 te winnen bij de junioren. Bij de K1 miniemen won Maxim Vandesteene de titel met een seconde voorsprong op zijn dichtste concurrent. Heidi Loncke verlengde voor de zoveelste maal haar Belgische titel bij de veteranen dames.

Twee jongeren uit de regio, maar aangesloten bij de Waalse club uit Seneffe, wonnen met brio een titel: Arne Debruyne bij de MK1 bij de pupillen heren en Christine Debruyne die alle concurrentes bij de cadetten in K1 achter zich liet. (JSK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier