Belgische ijsberen op post in Brugse Sint-Pietersplas

De omstandigheden voor de ijsberen waren in Brugge ideaal. (Foto ACR) © (Foto ACR)
Redactie KW

De Brugse IJsberen Kring (BYK) organiseerde zondag voor de 52 ste keer een nationaal ijsberen zwemfeest. Ongeveer 170 ijsberen namen individueel of in een aflossingsploeg van vier zwemmers een duik in het koele water.

Zwemmers van clubs uit diverse uithoeken van ons land trotseerden in ideale weersomstandigheden het sop van het watersportcentrum ‘Aan de plas’ in Sint- Pieters. De buitentemperatuur lag net boven het vriespunt, in de nabijgelegen winterhut was het voor de niet zwemmers alsook voor de ijsberen gezellig vertoeven voor een warme kop soep of een jenever. De watertemperatuur bedroeg om en bij de twee graden en daar konden de deelnemers zich best in vinden.

Een goede voorbereiding is voor de ijsberen geen overbodige luxe. Na een beetje joggen en wat stretchen startte de meeting met een vrij zwembad voor de aanwezige recreanten. In de officiële competitie vonden iets meer dan twintig verschillende wedstrijden plaats. Voor BYK was er winst voor Dean Quintens (20 meter schoolslag), Ann en Katrien Kerckhove, Janne Burggraeve, Koen Kerckhove en Philip Thuyn (60 meter schoolslag), Wim Vandenbussche en Peter Holvoet (60 meter vrije slag).

Koen Kerckhove was ook het snelst op de 100 meter schoolslag, Emma Demuynck en Frederik Decoene deden hem dat na op dezelfde afstand in vrije slag. Ook in de aflossing stond er geen maat op de Brugse ploegen.

BYK won zo net als vorig jaar met 108 punten en met ruime voorsprong het eindklassement. De trofee van de provincie voor de bezoekende club met het meest aantal deelnemers was voor Royal Cercle Theux Natation (RCTN). De ereprijs Brugse Zot 100 meter ging bij de dames naar Gaelle Cornet (CDC) en Emma Demuynck(BYK) en bij de heren naar Koen Kerckhove en Frederik Decoene (BYK). Arthur Driessens (KZCY) ontving net als vorig jaar de BYK master trofee van de stad Brugge.

(ACR – Foto ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier