Belgische duatlontitels op Memorial Benny Vansteelant

18/09/16 om 21:25 - Bijgewerkt om 21:32

De zesde Memorial Benny Vansteelant is zondag in Torhout een succes geworden. Tijdens het sportevenement werd dit jaar het Belgisch kampioenschap kwartduatlon bij de heren en de dames betwist. Bij de start van het BK werd een minuut stilte gehouden voor de in 2007 overleden Torhoutse topduatleet Benny Vansteelant.

Belgische duatlontitels op Memorial Benny Vansteelant

Bij de dames stond er geen maat op Ilse Geldhof uit Boezinge (vooraan tweede van links). © Foto JS

Bij de heren behaalde Vincent Bierinckx uit Geel de nationale titel. Eerder werd hij ook al Belgisch kampioen op de sprintafstand. Hij klopte nipt Angelo Vandecasteele uit Zele en Glen Laurens uit Booischot. Torhoutenaar Jürgen Boterberge werd heel verdienstelijk twaalfde, meteen goed voor de titel bij de Masters A (40-plussers).

Bij de dames loste topfavoriete Ilse Geldhof uit Boezinge de verwachtingen in. Ze werd vlot Belgisch kampioene vóór Kim Nulens uit Stokrooie en Emma Claisse uit Vaudignies. Jonie Vanhoutte uit Lichtervelde werd knap vijfde.

Aartrijkenaar wint sprintduatlon

Bij de junioren won Arnaud Mengal uit Wauthier-Braine, bij de A-jeugd Rémi Demyttenaere uit Lendelede (vóór Xander Marclé uit Oedelem), bij de B-jeugd Rik Malcorps uit Herentals en bij de C-jeugd Alec Segaert uit Lendelede (vóór Viktor Rooze uit Poelkapelle).

Er had ook een recreatieve sprintduatlon plaats met een vijftigtal deelnemers. Hierin toonde Lorenz Claeys uit Aartrijke zich de sterkste vóór Gerry Verhaert uit Westerlo en Alexander Claeys uit Zedelgem. In de sprintduatlon voor duo's zegevierde het Torhoutse duo Filip Pattyn (op de fiets) en Serge De Blauwe (hardlopend).

De kinderen uit het kleuter- en het basisonderwijs konden tussendoor een medaille winnen in de sympathieke Kidsrun. De organisatoren Joerie Vansteelant en Diederik Derijcke mochten na de laatste aankomst terugblikken op een heel geslaagde sportnamiddag.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!