Belgische Deaf Devils naar kwartfinales op WK

Op het WK voor slechthorende en dove voetballers scoorde Sven Verstraete uit Oostkamp vier keer tegen gastland Italië. © Facebook
Redactie KW

Op het WK voor slechthorende en dove voetballers scoorde Sven Verstraete uit Oostkamp vier keer tegen gastland Italië.

Op het WK voor slechthorende en dove voetballers hebben de Deaf Devils zich op een schitterende manier geplaatst voor de kwartfinales. Ze versloegen gastland Italië, tot dan groepsleider, met 4-2. En dat nadat ze na een halfuur op 0-2 achterstand stonden. Oostkampnaar Sven Verstraete, aangesloten bij de Koninklijke Sportkring Doven uit Brugge (KSKD) en voetballer bij SK Merendree, zorgde voor alle vier de Belgische doelpunten en is met vijf goals momenteel topscorer van het tornooi.

Opvallend is dat de Deaf Devils met twee doelpunten verschil moesten winnen om door te stoten, wat ook gebeurde. Eerder op het tornooi speelde België 0-0 tegen Irak en verloor het met 4-1 tegen Duitsland.

Duitsland is groepswinnaar met vijf punten. Ons land tweede samen met Italië met vier punten, maar met een beter doelsaldo. Maandag om 15.00 uur spelen de Deaf Devils hun kwartfinale tegen Rusland.

Nico Deweghe uit Roeselare is hoofdcoach van het Belgische team, dat ook Sam Verstraete, broer van Sven, Jonas Deruynck (Roeselare), Ruben Vergote (Ruddervoorde), Danny Bekaert (Beernem), Mick Ameloot (Oostkamp) en Florian Pinardon (Kortrijk) als provinciegenoten in de rangen heeft.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier