Beker van West-Vlaanderen sportklimmen is primeur

Voor de organisatie van het kampioenschap werd er samengewerkt met de club Blueberry Hill uit Kortrijk en de West-Vlaamse Bergsportvereniging. © GF

Voor het eerst werd in het sportklimmen de Beker van West-Vlaanderen georganiseerd.

Nu het sportklimmen een olympische sport geworden is, wordt er verwacht dat er nu ook meer regionaal gewerkt wordt in die sport. Daarom wordt voor het eerst een Beker van West-Vlaanderen georganiseerd. Tot nu toe waren er enkel nog maar nationale en vriendschappelijke wedstrijden. Het is de eerste provincie waar uitgepakt wordt met een provinciaal kampioenschap.

Voor de organisatie van het kampioenschap werd er samengewerkt met de club Blueberry Hill uit Kortrijk en de West-Vlaamse Bergsportvereniging. De eerste manche vond plaats in Brugge en de tweede en laatste manche in Kortrijk. Op deze tweede manche op zaterdag 18 november werden de resultaten van beide manches verwerkt voor de uitslag van de Beker van West-Vlaanderen.

Manche in Kortrijk

De kampioenen van het kampioenschap in Kortrijk zijn bij de dames recreanten Katrien De Jonghe, bij de heren recreanten Peter Langbeen, bij de jeugd meisjes Maya Dedoncker, bij de jeugd jongens Julien Ameye, bij de jongeren dames Judith Vandewiele, bij de jongeren jongens Tilo Legley, bij de veteranen dames Katrien Pintelon, bij de veteranen heren Christophe Ragué, bij de volwassen dames Emilie Vande Walle en bij de volwassen heren Glenn Coorevits.

Provinciale kampioenen

De provinciale kampioenen in de verschillende categorieën zijn Maya Dendoncker uit Zwevegem (jeugd vrouwen <12 jaar), arthur moerman uit marke (jeugd mannen <12 judith vandewiere vichte (jongeren vrouwen 12-18 tillo legley kooigem elise vanholme bissegem (volwassenen 18-40 klaas lefever (volwassen katrien pintelon jabbeke (veteranen>40 jaar) en Christophe Ragué uit Menen (veteranen mannen >40 jaar).