Beisbroekloop in Brugge is een voltreffer

Redactie KW

Onder een stralend zonnetje kwamen meer dan 500 deelnemers zaterdagnamiddag aan de start van de Beisbroekloop in het gelijknamige domein ten zuiden van Brugge.

Voorzitter Filip Syryn van de joggingvereniging ‘De Beisbroeklopers’ was achteraf een gelukkig man. “Met dit aantal deelnemers overtreffen we onze stoutste verwachtingen. Natuurlijk zit het weer daar ook voor een stuk tussen, maar na twee organisaties wordt het steeds beter”, vertelt hij niet zonder enige trots. “Hier wordt niet aan competitie gedaan. Iedereen was vrij te starten wanneer hij wilde en liep een aantal ronden van ongeveer twee kilometer. Daardoor hebben we ook geen podium. Dat was hier maar bijzaak. Iedere afgelegde ronde was goed voor een flesje Brugse Zot met een maximum van zes natuurlijk. Of hij of zij kon kiezen voor een fruitsapje. Waarbij dank aan onze gulle sponsors.”

Zelfs loopsters uit Groot-Brittannië

Bij de deelnemers was er ook een opgemerkte groep dames uit Groot-Brittannië. “Deze waren hier op uitnodiging van Hilde Schotte, de voorzitster van de Ladies Running Center uit Brugge. Zij waren al geruime tijd op zoek naar een buitenlandse club om mee te verzusteren en vonden die in Seven Oaks uit Kent in het zuiden van Engeland. Maar het belangrijkste is toch de opbrengst die we na afloop zullen kunnen schenken aan ‘Het Anker’, een begeleidingscentrum voor kinderen en volwassenen met autisme dat onlangs fusioneerde met de school Spermalie. Schrijf maar op : Volgend jaar gaan we er opnieuw voor”, besluit hij breed lachend.

(GD-Foto’s GD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier