Beach Run Koksijde lokt 1.200 deelnemers

Redactie KW

De zeges waren voor Anne-Marie Danneels en Francis Vansteenbrugge.

Karel Moerman, verdienstelijk tweede in Koksijde

De 34ste editie van de Beach Run Koksijde kreeg liefst 1.200 deelnemers aan de start. We noteerden een opmerkelijke zege op de 5 km Dames van Louise Carton uit Oostende. De Hermes-atlete verloor onlangs nog haar vader, Jan Carton, die tijdens een duurloop overleed in de duinen van De Haan.

Bij de dames seniores stond er andermaal geen maat op veteranen Anne-Mie Danneels, die de 10 km liep in 40′;30″, meer dan twee minuten sneller dan senior Lies Deruddere (Wevelgem), winnares in Blankenberge. De derde plaats was voor Katrijn Vanhulle uit Pittem.

Bij de heren toonde veteraan Francus Van Steenbrugge uit Oudenaarde iedereen zijn hielen. Hij won in 34’31” Karel Moerman (Diksmuide) en Davy Stieperaere boden tot halfweg weerstand maar moesten uiteindelijk de Oost-Vlaming, voormalig winnaar van de Sirene Jogging Middelkerke, laten gaan. Moerman werd tweede in 34(55″, Stieperaere (winnaar in Blankenberge) stond ook op het podium. De andere ereplaatsen waren voor Arne Devliegher (De Panne), Tim Stockmans (Middelkerke), Joris Moyaert (Langemark.) Titelverdediger Dominique Verbeke (Bredene) werd negende.

(FRO)

>> De volgende wedstrijd van het Kustcriterium is de Strandloop van Wenduine-De haan,, op vrijdag 25 juli, keuze tussen 9,6 km of 16 km.(start om 20 uur)