Beach Run in Koksijde lokte meer dan 1.000 lopers

Redactie KW

Op woensdag 23 juli organiseerde de gemeentelijke sportdienst voor de 34ste keer de Beach Run.

Onder een stralende blauwe hemel liepen de deelnemers via de Strandlaan naar het strand om hun kilometers af te malen. Om 18.30u werd de start van de jeugdjogging gegeven. Niet minder dan 122 jongeren jonger dan 14 schreven zich in voor 2.500 meter op het strand van Sint-Idesbald. Om 20 uur schoot de schepen van Sport Dirk Dawyndt de 1.064 deelnemers van de 5 en 10 km op gang.

De temperatuur wees nog 25 graden, toen de competitielopers zich op gang trokken. Na hen was er een grote diversiteit aan talent en ambitie. Zowel getrainde joggers als ‘start-to-runners’ en toeristen waren van de partij. Alle deelnemers kregen na afloop een handdoek en een sportdrank.

Lange solo

Na een kleine 18 minuten verscheen de eerste loper al aan de finish van de 5 km. Thomas Dekeyser uit Koekelare duldde geen tegenstand en liep al op het strand weg van zijn concurrenten. Een halve minuut later arriveerde Matthias Vandamme uit Heuvelland als tweede over de meet. Toerist Michel Colhaut Midol uit Harchies vervolledigde het podium. Terwijl er nog deelnemers toestroomden op de 5 km, verscheen na 34 minuten de winnaar al bij de heren op de 10 km.

Dit is de top 3 bij de heren op de 10 km van de 34ste Beach Run van Koksijde: Karel Moerman, Francies Vansteenbrugge en Davy Stieperaere. (Foto DS)

Met Francies Van Steenbrugge uit Oudenaarde kregen we dezelfde winnaar als vorig jaar. Diksmuidenaar Karel Moerman behaalde zilver en Davy Stieperaere uit Wevelgem brons. Arne Devliegher uit De Panne werd knap vierde.

Dames

Beach Run in Koksijde lokte meer dan 1.000 lopers

Schepen van Sport Dirk Dawyndt reikte de prijzen uit aan de top 3 van de dames op de 5 km van de Beach Run. Van links naar rechts: Nele Feys, Louise Carton en Lien Dekeyser. (Foto DS)

De overwinning op de 5 km bij de dames ging naar de Oostendse Louise Carton. Zij ging Nele Feys uit Reningelst en Lynn Dekeyser uit Koekelare vooraf.

Beach Run in Koksijde lokte meer dan 1.000 lopers

Op de 34ste editie van de Beach Run Koksijde was dit het podium bij de dames op de 10 km: Lies Deruddere, Anne-Mie Danneels en Katrijn Vanhulle. (Foto DS)

Bij de dames op de 10 km kregen we hetzelfde podium als in 2013: Anne-Mie Danneels uit Knokke-Heist overklaste de tegenstand. De Wevelgemse Lies Deruddere en de Pittemse Katrijn Van Hulle mochten ook op het podium.

Omgewoeld zand

Eén van de Koksijdse deelneemsters aan de Beach Run was Ilse Chamon, diensthoofd communicatie, onthaal en protocol bij de gemeente Koksijde. “Ik heb al een paar keer deelgenomen”, verklaart ze vlak na haar aankomst als 61ste. “Ik wisselde vroeger vaak af van afstand, maar nu loop ik steevast de 5 km. Ik vind het bijzonder zwaar op het strand. Dat wordt omgewoeld door de vele lopers. Dit jaar was het dan ook nog eens bijzonder warm, maar na het keerpunt kregen we gelukkig de wind in de rug. Ik liep samen met mijn ‘vaste’ loopvriendinnen Joke Cokelaere en Lieve Debruyne. Wij lopen wekelijks onze 10 km aan een mooi tempo zodat we nog voldoende kunnen babbelen”, lacht ze.

(DS – foto’s DS)