Bart Swings steelt show op internationale skeeler-driedaagse

Het podium bij de mannen met Swings, Garderen en Ter Haer. © FRO
Redactie KW

Als belangrijk onderdeel van de Flanders Grand Prix, de Internationale Skeeler-Driedaagse van Zwaantjes Club Zandvoorde, werden op zondagmorgen de lange afstandswedstrijden gereden in de dorpskern van Zandvoorde.

Onder een ruime belangstelling en een stralende zon moesten de dames 16 km afleggen. Iedereen keek uit nar de prestatie van ‘Zwaantje’ Sandrine Tas, die op de piste de 300m sprint, de 3km en de puntenkoers won. Tas moest echter afrekenen met de Nederlandse krachtpatser, Manin Kaminga, die beter haar draai vond op de weg en de kasseien dan op de piste. Kaminga reed solo naar de zege en Tas won de spurt van de groep, voor de Duitse Jozy Hoffman.

Het podium bij de dames: Tas, Kaminga en Hoffman.
Het podium bij de dames: Tas, Kaminga en Hoffman.© FRO

Bij de heren (30 km) liet favoriet Bart Swings er geen gras over groeien. Hij demarreerde in de eerste ronde al en elke ronde liep hij verder uit op de tegenstanders. Swings won ‘zijn trainingsritje’ met meer dan een minuut voorsprong. De Fransman Joris Garderen won de spurt van het peloton voor de Nederlander Luc Ter Haert.

Vandaag (zondag) zijn er nog wedstrijden tot 17u. op de Mundial piste in Zandvoorde . Vooral de afvalling bij de seniores (dames/heren) zal nog voor spektakel zorgen.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier