Bart Swings en Sandrine Tas voeren Belgische selectie aan

Redactie KW

Bart Swings en Sandrine Tas zijn de bekendste namen in de Belgische skeelerploeg die over twee maanden meedoet aan de Europese kampioenschappen.

Bondscoach Suzanne Van Praet selecteerde acht senioren en acht junioren voor het toernooi, dat van 23 tot en met 30 juli in het Nederlandse Heerde wordt gehouden. Bart Swings wordt vergezeld door Tim Sibiet, Mathias Vosté, Karel Meulders en Yannis Vandebeeck. Tas krijgt de steun van Anke Vos en Stien Vanhoutte.

Van Praet maakte de ploeg bekend voordat de Belgische kampioenschappen in zijn geheel zijn afgewerkt. Zondag konden de skaters wegens regen het wegprogramma in Leuven niet voltooien. De afvallingskoersen worden nu gereden in Zemst, waar komende zondag ook het BK marathon op de agenda staat. Van Praet wil dat iedereen zich zo goed mogelijk kan voorbereiden op het kampioenschap. Na het komend weekend kunnen nog namen worden toegevoegd voor de marathon, aldus de coach.

Vorig jaar eindigde België op de medaillespiegel van het EK in het Oostenrijkse Innsbruck als derde na Frankrijk en Italië. De ploeg veroverde toen acht keer goud, acht keer zilver en zeven keer brons.

– EK-selectie –

mannen: Bart Swings, Tim Sibiet, Mathias Vosté, Karel Meulders en Yannis Vandebeeck

vrouwen: Sandrine Tas, Anke Vos en Stien Vanhoutte

junioren: Indra Médard, Thomas Vosté, Tibo Vanhove, Nymphe Keuleers, Jason Sutters, Jens de Prins, Korneel Witteman en Simon de Keyser

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier