Bart Aernouts wint triatlon in Brugge

Bart Aernouts was al voor de vijfde keer de sterkste in Brugge © ACR
Redactie KW

De kwarttriatlon in en rond Brugge werd zaterdagavond voor de vijfde keer gewonnen door Bart Aernouts. Hannes Vandermoere werd knap tweede.

Aernouts was in Brugge eerder al van 2009 tot en met 2012 onklopbaar. Hij won er vier keer op rij. Zijn eerste zege kwam er net nadat hij de overstap maakte van het duatlon. Met naast zich Luc en Frederik Van Lierde was dat wellicht ook de indrukwekkendste. Ook dit jaar werd de Antwerpse triatleet van het Uplace-BMC team niet bedreigd.

De Brugse triatlon was een niet- stayerwedstrijd, met 1.000 meter zwemmen, 45 km fietsen en 10 km lopen. De 12de editie was opnieuw in een mum van tijd volzet, met 1.175 individuele atleten en 310 trio’s. Het ideale weer, weinig wind en om en bij de 20 graden, zorgde ervoor dat zowel de deelnemers als de vele toeschouwers het naar hun zin hadden.

Gestrafte Van Cleven uit wedstrijd

Willem Brems was de snelste zwemmer en had bij de eerste wissel maar liefst vijftig seconden voor op zijn eerste achtervolgers. Favoriet Bart Aernouts kwam op anderhalve minuut uit het water met achter zich de West-Vlamingen: Geert Lammertyn, Michael Van Cleven, Sanne Swolfs, Bart Vantorre en Hannes Vandermoere. Tijdens het fietsen werden de kaarten geschud.

Brems zijn voorsprong slonk en halfweg het fietsen schoof een groepje naar voor. Aan de brug van Stalhille waren dit Aernouts, Van Cleven en Brems, op één minuut gevolgd door Hannes Cool. Die laatste drie werden echter, zij het vol onbegrip en een vat vol frustraties, om verschillende redenen gestraft en uit wedstrijd gezet. Brems hoorde pas bij aankomst op de Markt van Brugge dat hij door de scheidsrechters, met onder meer de Blankenbergse Marieke Dupont, gediskwalificeerd werd wegens het niet uitzitten van straftijd. Een streng oordeel om de nummers twee en drie zo maar uit wedstrijd te halen.

De Nederlandse Sandra Wassink-Hitzert klopte Lieselot Bossuyt bij de dames.
De Nederlandse Sandra Wassink-Hitzert klopte Lieselot Bossuyt bij de dames.© ACR

Lieselot Bossuyt tweede dame

Aernouts kwam net voor de Brugse Halletoren als eerste aan in 1:48:47. Hannes Vandermoere uit Beernem werd met zijn loopkwaliteiten tweede. Hij finishte zeer tevreden op ruim twee en een halve minuut van de winnaar. Tom Mets werd derde, Vincent Van De Walle (1:52:45) uit Roeselare vijfde PRO, Eduard Verstraete uit Rumbeke zevende (1:53:42), Sanne Swolfs uit Knokke-Heist achtste (1:54:06) en Tom Bruggeman uit Bavikhove negende (1:54:13).

Bij de dames zette Sandra Wassink-Hitzert de volledige wedstrijd de toon. De Nederlandse uit Amersfoort won vrij gemakkelijk in 2:06:24. Lieselot Bossuyt uit Otegem werd op een kleine minuut tweede. Marjolein Truyers derde. Not 4 Fun won de wave van de trio’s.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier