AZW-meisjes naar finale Beker van Vlaanderen

Redactie KW

De pupillen en miniemen meisjes van Atletiek Zuid West plaatsten zich dit weekend voor de finale van de Beker van Vlaanderen. De jongens strandden op drie punten van kwalificatie.

In Oostende eindigden de meisjes zaterdag op een tweede plaats met 168 punten. Dat waren er twee minder dan ASV Oudenaarde. Het team rijfde drie overwinningen binnen. Jitte Holvoet stak er met kop en schouders bovenuit in het kogelstoten voor miniemen met een worp van 9,61 meter. Maaike Vander Cruyssen haalde het op de 1000 meter voor miniemen in 3’10.84. Ook de 4×80 meter ploeg duldde niemand voor zich. Yana Goosen, Paulien Naessens, Ophelia Van Marcke en Maaike Vander Cruyssen snelden naar een tijd van 43″53.

Zondag waren de jongens aan de beurt in Roeselare. Drie overwinningen waren niet genoeg voor een plaats in de top twee. Pupil Leon Ghesquière won de 60 meter in 8″57. Een nieuw clubrecord. Daichi Scherpereel (Pup) haalde het in het verspringen. Hij landde na 4,31 meter. En op de 4×60 meter werden Daichi Scherpereel, Nolan Saey, Victor Popeliep en Leon Ghesquière eerste in een tijd van 34″09 op amper 3 honderdsten van het clubrecord.

(ELD – foto ELD)