Axelle Dauwens wil reeksen overleven op 400m horden in Peking

© BELGA
Redactie KW

Axelle Dauwens uit Lapscheure mikt op het WK atletiek in Peking voluit op een plaats in de halve finales van de 400 meter horden.

De 24-jarige, die zondag om 4u25 haar reeks loopt, zit vol vertrouwen maar beseft dat het niet makkelijk wordt om haar doelstelling te bereiken. “Ik ben blij dat ik het WK-minimum gelopen heb, want ik ben net op tijd in vorm”, aldus Dauwens, die op het BK atletiek van 26 juli naar 55.93 snelde. “De laatste jaren kom ik wat later op het seizoen pas echt in vorm. Er zijn meisjes die in het begin van het seizoen al toptijden hebben neergezet, maar nu niet meer. Ik hoop in ieder geval op een plaats in de halve finales en wil in de buurt van mijn persoonlijk record van 55.56 komen. Dat is echt mogelijk, al probeer ik hier ook zo veel mogelijk ervaring op te doen”, klinkt het.

Selectie voor Rio al binnen

Dauwens, vorig jaar goed voor een zevende stek (56.29) op het EK in Zürich, is al zeker van een ticket voor de Spelen van volgend jaar in Rio. “Het doet deugd om je trainingsprogramma in functie van de grote kampioenschappen op te kunnen stellen. Zo moet je niet alle wedstrijden lopen om de limiet te halen. Eerst is het het EK in Amsterdam (6-10 juli), daarna de Spelen.”

(Belga)