Axelle Dauwens toont goede vorm tijdens eerste indoorwedstrijden

© BELGA
Arjan Desante
Arjan Desante Medewerker KW

Afgelopen weekend pakte de 25-jarige atlete uit Lapscheure driemaal goud op het BK voor studenten, dit weekend treedt ze in Gent aan op de internationale IFAM-meeting.

Het Belgisch kampioenschap voor studenten was de eerste indoorwedstrijd van Axelle Dauwens in dit winterseizoen. Een week nadat ze geblesseerd moest afzeggen voor het Vlaams kampioenschap, pakte ze er goud op de 60 meter, 200 meter en 60 meter horden. Dat gebeurde bovendien driemaal in een nieuw persoonlijk record.

“Verrassend dat ik driemaal won”

“Door twee stages kort na elkaar had ik wat last van mijn scheenbeenvlies, dat probleem was nu gelukkig van de baan”, aldus Axelle. “Dit waren voor mij trainingswedstrijden, maar dat wil niet zeggen dat ik er geen belang aan hecht. Het waren niet mijn geliefkoosde nummers, maar de snelheid is toch wel belangrijk. De behaalde tijden waren goed voor mij en het was best verrassend dat ik driemaal won.”

“Volgende winter meer focussen op de 400 meter”

Voor Axelle was het haar laatste BK voor studenten, aangezien ze normaal in mei afstudeert aan de Gentse universiteit. Momenteel is ze in volle voorbereiding op de Olympische Spelen in Rio, waar ze de 400 meter horden zal lopen. “Eind maart ga ik nog voor twee à drie weken op stage naar Tenerife. Dat is de laatste stage voor het outdoorseizoen, specifiek in functie van de 400 meter horden.” Ook over haar periode na Rio heeft Axelle al nagedacht. “Ik hoorde dat atleten vaak een dipje hebben na de Olympische Spelen en dat wil ik opvangen door iets nieuws uit te proberen. Ik zou komende winter dan ook meer focussen op de 400 meter indoor. Het WK halen wordt misschien moeilijk, maar het EK moet haalbaar zijn.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier