Axelle Dauwens staat nog altijd op scherp: “Nu nog een besttijd lopen is super”

© BELGA
Redactie KW

Axelle Dauwens heeft vrijdag op de Memorial Van Damme haar persoonlijk record op de 400m horden aangescherpt. Ze eindigde zevende in 55.56, zeven honderdsten beter dan de 55.63 van op het EK in Zürich. Ook daar werd ze zevende.

“Ik heb er zelf geen echte verklaring voor waarom ik nu nog zo goed loop”, aldus de atlete uit Lapscheure. “Ik sukkelde in het begin van het seizoen voor de eerste keer wel wat met blessures, tot mei trok het op niets en pas daarna ben ik steeds beter beginnen lopen. Het EK in Zürich was meer dan oké en hier nu nog een besttijd lopen is super. Dit is een fantastische wedstrijd om te lopen. ‘t Is mijn eerste keer dat ik niet in het publiek zat, de steun van het publiek voel je echt wel”, oordeelde ze.

“Nog twee achter mij gehouden”

“Ik was verbaasd dat ik zo vlug weg was en zag dat ik nog mee kon met iedereen. Ik dacht dat ik té snel gestart was, maar ik kon bij de rest van de groep blijven tot aan het einde. Bij de achtste horde nam ik een extra pas, maar ik kon toch goed meeblijven bij de atlete naast mij. Dat ik er twee achter mij kon houden en zo’n mooie tijd gelopen heb, had ik niet verwacht.”

(Belga)