Axelle Dauwens: “Geen paniek voor Rio”

© BELGA
Redactie KW

Axelle Dauwens en Nenah De Coninck sneuvelden zaterdag allebei in de halve finales van de 400 meter horden op het EK in Amsterdam. Vooral Dauwens had op beter gehoopt, maar kende geen vlekkeloze voorbereiding.

“Dit EK kwam iets te vroeg voor mij”, verwees de Belgisch kampioene naar de kuitblessure die ze in april opliep. “Het was mijn zesde wedstrijd van het jaar. Ik heb niet slecht gelopen, maakte geen fouten. Ik ben wel zonder twijfel te rustig vertrokken. Het was lang wachten deze week. Misschien was het beter geweest als ik de reeksen had kunnen afwerken in plaats van meteen gekwalificeerd te zijn voor de halve finales. Bovendien loop ik altijd beter in mijn tweede wedstrijd. Maar met het oog op Rio is er geen reden tot paniek.”

De 19-jarige De Coninck zette pas de 21ste tijd neer maar onthoudt vooral de mooie ervaring. “Ik ben tevreden dat ik de reeksen ben doorgekomen. Mijn EK is geslaagd. Ik begon goed agressief, en tot de zesde horde verliep alles naar wens. Daarna kreeg ik de wind vol in het gezicht en verloor ik kracht. Ik heb in mijn laatste 400 meter horden van het seizoen alles gegeven.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier