Axelle Dauwens gaat vlot door de reeksen op het EK in Zürich

Redactie KW

De atlete finishte als tweede in haar reeks van de 400 meter horden in 56’15”, maar had duidelijk nog wat marge. Morgenavond loopt ze de halve finale.

Axelle Dauwens liep op 27 juli naar een indrukwekkende overwinning op de 400 meter horden van het Belgisch kampioenschap. De 23-jarige atlete uit Lapscheure kende een moeizaam seizoensbegin, maar geraakte een week eerder al volledig gelanceerd. Toen plaatse ze zich in het Engelse Loughborough al voor het EK in Zürich, dat momenteel plaatsvindt.

Op het BK kon ze alvast heel wat vertrouwen opdoen, want met een chrono van 55″81 verbeterde ze haar persoonlijk record met liefst 15 honderdsten. Dat was goed voor de elfde Europese tijd van dit jaar. “Voor Zurich neem ik het woord finale niet in de mond, maar ik wil wel voor het eerst in mijn carrière op een groot tornooi door de reeksen geraken”, blikte Axelle toen vooruit.

Met overschot naar halve finale

Axelle Dauwens kwam op woensdagmorgen in de eerste reeks al in actie. Haar doel was de reeksen overleven en daar slaagde ze met verve in. Ze liep in 56’15” naar de tweede plaats en is zo rechtstreeks geplaatst voor de halve finales. De atlete bleef hiermee een eind van haar persoonlijk record, maar leek op het einde niet meer voluit te gaan.

De halve finales van de 400 meter horden vinden donderdag om 18.10 uur plaats, de finale is zaterdag om 17.15 uur.

(AD – Foto Belga)