Axel Demuynck wint in Wikings: “Zege is geen verrassing”

De finalisten van het tornooi van TC Wikings namen de tijd om te poseren voor de foto. © KDK
Redactie KW

Van 28 juni tot en met 9 juli vond het open enkel- en dubbeltornooi van TC Wikings plaats. Vorige zondag volgde met de finaledag het hoogtepunt. Daarin kwamen enkele streekgenoten sterk voor de dag. Clublid Axel Demuynck (26) won bij de heren 3 en speelde de finale bij de heren 2. Het jonge talent Otto De Clercq (14) van KGTC Zwevegem was de beste bij de heren 5.

Axel Demuynck (B+4/6) speelde op het open tornooi van TC Wikings voor eigen volk. Dat inspireerde hem tot een uitstekend resultaat. In de finale van de heren 3 was hij na een spannende driesetter te sterk voor de andere thuisspeler Laurens Compernolle (C+15). “Ik moet er niet flauw over doen, ik wist dat ik een goede kans maakte op een finaleplaats“, geeft Axel eerlijk toe. “De jongste weken zit ik in een goede flow. Ook de tegenstanders waren te pakken. De eerste wedstrijd was een geluk bij een ongeluk. Mijn tegenstander (Vardan Nersisyan van TC De Watertoren, red.) moest al vroeg in de wedstrijd opgeven met een blessure. Daarna verliep de tweede match redelijk vlot, maar de finale was een felle strijd. Laurens is een goede trainingsmaat, dus we wilden niet tegen elkaar verliezen. Uiteindelijk maakte mijn uithoudingsvermogen na een uitputtingsslag het verschil.”

Voor de organisatie heeft Axel enkele lovende woorden: “Alles liep op wieltjes. Dat het zalig zomerweer was, zat er natuurlijk voor iets tussen. De wachttijden waren miniem en de sfeer was geweldig.”

“Wie weet word ik volgend seizoen zelfs C+15/5” – Otto De Clercq (14)

Een opvallende winnaar bij de heren 5, de reeks voor C+30/3 tot C+30. Daarin trok de 14-jarige Otto De Clercq van KGTC Zwevegem aan het langste eind. “Ik kreeg mijn tornooizege niet cadeau”, aldus Otto. “In de halve finale sloeg ik mijn voet om. Ik moest de pijn verbijten, maar gelukkig won ik in drie sets. In de finale had ik er minder last van en won ik relatief gemakkelijk in twee sets.”

Klassementen stijgen

Met zijn 14 lentes is Otto verplicht om jeugdtornooien en herentornooien te combineren. “Maar ik speel liever bij de heren. De spelers zijn sympathieker en maken na de match tijd om iets te drinken. Ook het spel is helemaal anders. Bij de jeugd is het vooral hard op de bal slaan, terwijl volwassenen meer variëren. Ze spelen veel met slice, wat het moeilijker maakt om aan te vallen.”

Momenteel staat er nog C+30/3 achter zijn naam, maar niet voor lang meer. Otto verzamelde nu al genoeg punten om minstens drie klassementen te stijgen. “Wie weet word ik volgend seizoen zelfs C+15/5. Dan mag ik me ongetwijfeld aan tegenstanders van een ander kaliber verwachten”, besluit hij. (JDH)