Axana Depypere grijpt naast wereldtitel K1

Redactie KW

Zaterdagavond vocht Axana Depypere uit Heule om de wereldtitel K1 in de categorie onder 45 kilogram bij de twaalf- tot dertienjarigen. Axana bokste goed mee, maar zag in Rotterdam de titel toch naar haar Nederlandse opponente Kelsey Bernard gaan.

“Axana heeft een mooie partij afgewerkt, maar het mocht helaas niet zijn”, opent coach Michael Kongolo van Team Bushido. “We analyseerden de partij nog eens achteraf, en volgens ons domineerde Axana drie van de vijf rondes. Eigenlijk moesten wij de gordel mee naar huis gekregen hebben.”

“De eerste ronde was afwachtend van beide partijen. Maar ronde twee, drie en vier waren voor Axana. Kelsey eindigde wel met een sterke laatste beurt. Misschien heeft die laatste ronde wel wat blijven hangen, maar anderzijds zijn het de punten per ronde die tellen. Het thuisvoordeel zal hier wel een rol gespeeld hebben.”

“Axana is wel wat aangeslagen, maar ze mag onthouden dat ze zeker niet moest onderdoen voor de wereldkampioene. Bovendien kwam de vader van Kelsey Bernard ons nadien nog zeggen dat Kelsey het nooit eerder zo moeilijk had als vandaag tegen Axana.”

(GH – foto GH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier