Atriac grote slokkop op BK ploegentriatlon

We herkennen van links naar rechts Louise Vandenbroucke, Lien Van den Daele, Charlotte Deldaele, Inge Vancauwenberghe en Ine Couckuyt, het vrouwelijke T3 team van EFC-ITC dat zeer verdienstelijk vierde werd. © JC
Redactie KW

Op vrijdag 1 mei was het voor de Izegemse triatlonclub alle hens aan dek met de organisatie van het BK ploegentriatlon. Het Antwerpe Atriac werd de grote winnaar.

Atriac, het Antwerpse triatlon en duatlon team, bleek zowel bij de dames en bij de heren de sterkste te zijn. Bij de heren haalden ze het in een fantastische tijd van 58’47” voor SMO-Specialized en KTT-Zamaro. Zij kwamen aan in een tijd van respectievelijk 59’41” en 59’54”. Het Izegemse team legde beslag op een mooie negende plaats in 1u02’23”.

Bij de vrouwen waren vele plaatselijke ogen gericht op het team van EFC-ITC. Maar ook hier ging het goud naar Atriac in een tijd van 1u 08’13”. Tweede hier werd net als bij de heren SMO-Specialized in 1u09’32”. Brons was voor SPTC-185 in 1u10’21”. SPTC is de club van Marc Herremans en staat voor ‘Sterke Peer triatlon club’. De eigen Izegemse club moest zich tevreden stellen met een vierde plaats op slechts 8 seconden van het podium.

(PVDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier