Atleet moet gereanimeerd worden tijdens opening Vlaams triatlonseizoen in De Haan

Redactie KW

In De Haan kwamen zaterdagnamiddag 224 deelnemers aan de start van de 31ste Veloopzwem, de traditionele start van het triatlonseizoen in Vlaanderen.

Op het programmastonden 500m zwemmen in het zwembad, 28 km fietsen en 8,6 km lopen. Het zwemmen gebeurde vanaf 8 uur ‘s morgens in Pier 10. Om 13uur werd dan gestart met de fietsproef in volgorde van de zwemtijden.

Atleet onwel in zwembad

Tijdens de zwemproef zakte Gentenaar Yvon Verkoyen (59) plots in elkaar. Hij werd onmiddellijk gereanimeerd door de latere winnaar Peter Denteneer, die bij hem stond. De redders van het zwembad, onder leiding van Thierry Vanrijswijck, leverden schitterend werk zodat de atleet heel snel door de hulpdiensten kon overgebracht worden naar het ziekenhuis in Brugge. Daar wordt Verkoyen 24 uren in coma gehouden Zijn toestand zou stabiel zijn.

Sterke Denteneer

Ondertussen ging de wedstrijd verder. Jong talent Peter Denteneer uit Rijmenam zwom de snelste tijd, 500m in 5’33, Arne Devliegher (De Haan) werd tweede met 6’31” en Matthias Stubbe derde, in 6’44”. Dankzij een sterke fietsproef naderde Stubbe na de fietsproef tot op één seconde van Denteneer, Devliegher tot op drie seconden. De derde proef, het lopen, moest dus voor de beslissing zorgen. Denteneer liep meer dan één minuut sneller dan zijn concurrenten en won in 1.18.14. Stubbe finishte tweede op 1’22” en Devliegher derde op 1’47”. Bij de dames ging de zege naar Karolien Weuts uit Kessel. Ze won in 1.3325″, bijna zes minuten sneller dan Elke Govaerts uit Oostduinkerke en Gina De Boeck uit Brugge.

Bij de trio-triatlon won het Team Stelvio (1.21444″), voor De Zeepaardjes (1.34.33) en Team Zwaenepoel (1.39.13).

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier