Arne Kindt surft naar onverhoopte tweede plek in O’Neill Groms Challenge

Redactie KW

In Surfers Paradise in Knokke-Heist ging zondag het Belgische golfsurftalent in de clinch met de beste Nederlandse jongeren.


Onze landgenoten werder er tijdens de O’Neill Groms Challenge op hun zwakheden gewezen. Met Oscar Cauchi en Bredenaar Arne Kindt konden zich bij de jongens slechts twee landgenoten plaatsen voor de finale. Het leverde Arne Kindt een onverhoopte tweede plaats op.

De O’Neill Groms Challenge kon zondag rekenen op een recordaantal van 48 deelnemers uit België en Nederland. Tijdens de 12 heats van de eerste wedstrijdronde haalden de Nederlanders Sjoerd Tummers, Tom Schimmelpennick en West-Vlaming Arne Kindt met recordscores van respectievelijk 13.5 – 16 – 13.5/20, het maximum uit hun golven. Tijdens de kwartfinales bij hoogwater grepen de Nederlandse beloften de macht. Enkel Arne Kindt en de in Portugal surfende Belg Oscar Cauchi wisten de Nederlandse eliminatie te ontlopen. Het Nederlandse surftalent Sjoerd Tummers won overtuigend de finale. Arne Kindt uit Bredene werd met een 4 en 5 golfscore knap 2de voor de Nederlanders Stef Van Noordenen en Jam Vandervalk.

Bij de meisjes keerde Camille Kindt van surfclub Twins Bredene met de glimlach naar huis. Halfweg zette ze haar grote concurrente, de Nederlandse Eveline Hooft, al schaakmat.

(DM)