Arne Dierckens wint voor eigen volk

Arne Dierckens mocht de bloemen in ontvangst nemen. © Foto Coghe
Redactie KW

Zaterdag 20 juni kwamen liefst 125 jeugdrijders aan de start en 77 Pitbikes en Brommers, een nieuw jaarrecord, maar ook op zondag 21 juni was het druk achter het starthekken met iets minder dan 400 piloten. Onze West-Vlaamse rijders kwamen goed uit de slag onder heel wat belangstelling.

Bij de Internationalen won Seronval de eerste reeks voor Jurgen Wybo en Maarten Govaert, en in de tweede manche leek Wybo weer op weg naar de tweede stek tot koploper Seronval met lekke achterband kreeg af te rekenen. Woby bevestigde zijn goede doen van de laatste weken, verzwakte niet en bleef ruim buiten schot voor de reeks- en eindzege bij de Inters mx1/3A. Maarten Govaert mocht mee naar de hulde als tweede, de Oostrozebekenaar liet twee van zijn beste reeks-prestaties bewonderen en sloot af op de derde en tweede plaatsen bij de Inters mx1/3A. Bij de Inters mx2 de bloemen voor Torpie Van Hoe met reekszege en tweede plaats. Niki Debruyne mocht mee op de foto na zijn tweede en derde plaats en derde in eindstand. Bij de Inters- Open B ook al eentje uit onze provincie met Menenaar Tim Vandriessche met dubbele reekszege, na knappe prtestaties tussen de A-rijders.

Nationalen

Bij de Nationalen was thuisrijder Arne Dierckens (foto) super, in de eerste reeks afgesloten van start tot finish als primus. In de tweede manche had hij genoeg aan de tweede plaats om de eindzege mee te pikken bij de zware motoren mx1/3. In de lichtere categorie mx2 was de eindzege voor Damon Tanghe uit Ooigem met dubbele reekszege en Cyriel Engelaere uit Kerckhove mocht mee naar de hulde als dubbel tweede.

Bij de Juniors mx2 succes en bloemen voor Stanley Verstraete, de jonge belofte uit Zerkegem had genoeg voor de eindzege aan een derde en tweede plaats en met gelijk aantal punten bonus van vier seconden. Bij de mx1/3 waren de bekers voor onze West-Vlaamse jongens met Matthias Vermeersch op de tweede plaats en Bram De Buysere op de derde plek.

Slippertje

Aaron Spruytte uit Kortemark verspeelde de eindzege bij de Beloften door een slippertje in de eindfase van de eerste reeks waardoor hij zijn ruime voorsprong verspeelde en als tweede door de finish ging. In de tweede heat knokte Aaron zich naar de leiding na spannende strijd met een knap drietal. Zijn voorsprong was net niet groot genoeg voor de eindzege en moest tevreden zijn met de tweede plek met vijf seconden in het verlies met gelijk aantal punten als Antwerpenaar Niels Peeters.

Bij de Nieuwelingen mx2 nieuwe dubbelzege en demonstratie van Meulebekenaar Arne De Meulemeester met ruime voorsprong. De broers Yorben en Jarno Evaert die vorige week in Zwevezele als tweede en derde werden gehuldigd waren opnieuw knap bezig, de Lendeledenaars werden ditmaal in Tielt derde en vierde.

Dieter Debaets uit Sint Baafs Vijve mocht ook weer op het hoogste schavotje met de hulde, hij schreef beide reeksen der Nieuwelingen mx1/3 op zijn naam.

Fabrice Tilleul uit Avelgem werd dubbelwinnaar bij de Amateurs en kreeg onder meer Patrick Carlier uit Kuurne naast zich op het podium als derde in de eindstand.

Vierwielers

De vierwielers, onze Quads, moesten de strijd aanbinden voor punten in het nationaal kampioenschap, en dat hebben zij geweten, het was pure strijd tot op de bodem. Met liefst 24 quads uit de klasse Open-A aan de start en een tiental Beloften was het genieten voor het talrijke publiek. Sunny Desintebin uit Langemark-Poelkappelle werd eindwinnaar in groep A met reekszege en tweede plaats, hij is ook de leider in het B.K. met een bonus van liefst 57 punten. Jens De Kegel uit Koekelare werd derde en staat ook derde in het B.K. op 60p. Bij de Quads-Beloften was de tweede podiumplaats voor Matthieu Callebaut uit Bredene met reekszege en tweede plaats, en hij is de leider in het kampioenschap met 14p voorsprong.

Wat de Zijspannen brachten aan spektakel en spanning was effenaf top, niet voor hartleiders. Bert Soetaert-Dimitri Vandeursen werden eindwinnaar in groep A met tweede plaats en reekszege. Kenneth Dierckens-Jordan Waerniers de thuisrijders werden derde en tweede, telkens na slechte starts en formidabele inhaalrace en stranden in het wiel van de kopman. Marc Verbrugghe-Andy Algoet werden derde in de eindstand. In de tussenstand van het B.K. is het verschil nu 13p tussen Soetaert en Dierckens. In de groep Zijspannen B was de zege voor de nieuwe Ruddervoordenaar Stijn Matthijs met Jurgen Huysentruyt in het bakje. (GA.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier