Apolloon Kortrijk zeker van promotie naar eerste nationale

Christof Decraene

De Kortrijkse handballers versloegen Jemeppe en zijn zo op vier speeldagen van het einde van de competitie zeker van promotie.

Met het oog op de competitiehervorming volgend seizoen volstaat een topdrieplaats om te promoveren naar eerste nationale. En na de winst tegen Jemeppe is Apolloon daar nu zeker van. De Kortrijkzanen kregen de winst alleszins niet cadeau. De rode lantaarn uit Jemeppe stond quasi de hele wedstrijd op voorsprong. Telkens Apolloon dichterbij sloop, werden ze gecounterd door de Waalse tegenstander.

Apolloon Kortrijk zeker van promotie naar eerste nationale

Op minder dan drie minuten van het einde van de wedstrijd kwamen de Kortrijkzanen een eerste keer op voorsprong. Jemeppe stelde echter weer gelijk. Op enkele seconden van het einde was er heel wat tumult toen een speler van Jemeppe vond dat hij foutief werd gestuit en stevig verhaal ging halen bij de scheidsrechter. Die wuifde het protest weg en Kortrijk profiteerde ervan om in de slotseconde alsnog het winnende doelpunt te scoren. Het promotiefeest barstte los, voor Apolloon is dit de tweede promotie op rij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier