Annelies Demuynck en Richie Azambo winnen eindejaarsloop Bredene

Redactie KW

Liefst 233 deelnemers meldden zich zaterdagnamiddag in Bredene voor de traditionele eindejaarsloop, een organisatie van de Sportdienst. Er kon gekozen worden tussen 6 of 9 kilometer.

Op de zes kilometer ging de zege bij de dames naar Liesbeth Cappon uit Torhout. Ze won vlot voor Corry Van Iseghem uit Gullegem en Peggy Decloedt uit Oudehnburg. Bij de heren stond er geen maat op Kortrijkzaan Jan Goesaert, die met grote voorsprong won op de jonge Hermes-atleet Jeroen Vitse (Oostende) en Gunther D’Hondt (Ronse).

Op de 9 km won de Bredense favoriete, Annelies Demuynck met een straat voorsprong op veterane Danniëlle Deley (Bredene) en Daikin-loopster Tamara Vereecke uit Jabbeke. Bij de heren zorgde Richie Azambo voor de verrassing. De atleet uit Brakel, die onlangs nog de marathon van Brakel liep in 2u38′, won met ruime voorsprong op veteraan Eddy Bossier (Oudenburg) en triatleet Jurgen Boterberge uit Torhout.

Bij de start zagen we Eddy Bossier (734), Annelies Demuynck (604), Gunther D’Hondt (105), Steve Decloedt (735) Jurgen Boterberge (801) en sportschepen Doris Vermoortel al vooraan staan. Uiterst links staat de toekomstige winnaar Richie Azambo (520).

(FRO – foto FRO)