Anne-Mie Danneels en Jan Wera winnen Tien Mijl van Wenduine

De Tien Mijl van Wenduine-De Haan is de vijfde wedstrijd van het Kustcriterium 2015. © FRO
Redactie KW

De Tien Mijl van Wenduine-De Haan is de vijfde wedstrijd van het Kustcriterium 2015 met start en aankomst op de vernieuwde zeedijk.

Naast de 6 en de 10 mijl werd voor het eerst ook een 3,5 mijl georganiseerd en dat was een schot in de roos. Er was een totaalopkomst van meer dan 1.000 deelnemers. Op de 6 mijl slaagde de lokale triatleet Philippe Loosvelt erin iedereen zijn hielen te tonen. Hij won in 37’54” en had meer dan twee minuten voorsprong op Lode Schamelhout uit Kortrijk en Davy Vanderroost (Ninove). Bij de dames won toeriste Marlies Weyns uit Hove. Ze liep als 23ste over de streep in 46’47”, meer dan één minuut sneller dan Tineke Cherlet uit Kruishoutem en Sofie Degrendel uit Kortrijk.

De Tien Mijl van Wenduine-De Haan is de vijfde wedstrijd van het Kustcriterium 2015.
De Tien Mijl van Wenduine-De Haan is de vijfde wedstrijd van het Kustcriterium 2015.© FRO

Op de 10 Miles stonden enkele kleppers aan de start. Van bij de start liepen favoriet Davy Stieperaere (Wevelgem) en Jan Wera (Herent) aan de leiding. In het achtervolgend groepje zaten Karel Moerman (Diksmuide), Alain Geerts (Impe), Alexander Eggerick (Gent), Pieter Vermeersch (De Haan), Benny Fischer (Bredene), Dominique Alleman (Blankenberge) en Joris Moeyaert (Langemark). Na het keerpunt in De Haan zette Wera, lid van AC Daring Leuven, een tandje bij. Stieperaere moest afhaken. Karel Moerman was de sterkste achtervolger. Wera finishte bijzonder sterk in 54’26”. Hij had meer dan een minuut voorsprong op Stieperaere, die zijn tweede plaats veilig stelde voor Karel Moerman, Joris Moeyaert, Benny Fischer, Pieter Vermeersch, Alexander Eggerick en Dominique Alleman.

Bij de dames stond er geen maat op de 53-jarige Anne-Marie Danneels. De veterane uit Knokke-Heist wil op 12 september schitteren in de Triatlon van Almere en verkeert in prima vorm. Danneels finishte als 20ste tussen de mannen, in 1u03’23”, liefst vier minuten sneller dan haar jonge concurrente Annelies Demunck uit Bredene, én 5 minuten beter dan Lies Deruddere (Wevelgem).

De volgende wedstrijd van het Delhaize kustcriterium is de strandloop van De Panne op woensdag 12 augustus met start om 19.30 uur.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier