Anne Marie Danneels en Tom Meire triomferen in Heistse strandloop

Het podium op de 5km bij de vrouwen met Lien Wittevoorde, Audrey Goesaert en Sophie Tuttens. © DM
Redactie KW

Vrijdagavond vond de Carrefour Market strandloop van Heist plaats. Bruggeling Tom Meire won de 10km bij de mannen. Anne Marie Danneels was voor eigen supporters de snelste op de 10km bij de vrouwen.

Bij de heren ging de overwinning op de 10 km overtuigend naar Tom Meire. De Bruggeling telde een halve minuut voorsprong op de Knokse triatleet Sanne Swolfs. Lieven Vandeweghe tikte op driekwart minuut als derde aan. De atleten uit Knokke-Heist deden het voortreffelijk met een 6de plaats voor Yves Depoorter, een 11de plaats van Dries Reheul, een 12de plaats van Frederic Gennaert, een 13de plaats van Jan Declerck en een 14de plaats van Kenney Lannoy.

Bij de vrouwen stond er op de 10km geen maat op Anne Marie Danneels. De atlete uit Knokke-Heist telde ruimt 3 minuten voorsprong op triatlete Joke Coysman en de Brusselse Caroline Jourdain.

Op de 5 km was de overwinning bij de heren weggelegd voor Thomas Dekeyser (Koekelare). Op de 5 km bij de vrouwen haalde de Harelbeekse Goesaert Audrey met één voorsprong op Sien Wittevoorde en Sophie Tuttens (Meulebeke).

Er waren 976 deelnemers. 213 dames en 266 heren kozen voor 5 km, 78 dames en 302 heren waagden zich aan de 10 km. Op de 2 km, speciaal georganiseerd voor de kids, waren er 117 enthousiaste deelnemertjes.

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier