Andy Vanhaelewyn wint Parkours Oekene, Elke Verleyen beste bij de dames

Andy Vanhaelewyn haalde het voor Maxime Kerremans (rechts) en Alexander Eggerick (links). (Foto SM)
Stijn Moerman

Zaterdag 17 oktober vond aan basisschool De Ark in Oekene de vierde editie van de loopwedstrijd Parkours plaats.

Parkours Oekene bestaat al vier jaar, maar maakt nog maar sinds vorig jaar deel uit van Roeselare Loopt. Deze zesde manche van het Roeselaars loopcriterium staat helemaal in het teken van mucoviscidose, omdat Merel Gadeyne – leerlinge aan De Ark – deze ziekte heeft. De opbrengst gaat dan ook naar de Mucovereniging.

Om 14 uur stonden met de verschillende Kidsruns de eerste wedstrijden op het programma. Van het eerste tot het vijfde leerjaar werden er per jaar wedstrijden afgewerkt, mooi opgesplitst in jongens en meisjes. Vol overgave werd er telkens voor de overwinning gestreden.

Om 15.30 uur werd dan het startschot gegeven voor de 5 km. Bij de heren stond er geen maat op Loïc Van Oost. De Roeselarenaar haalde het voor Mathias Hoornaert uit Rumbeke, die samen met Dries Devloo uit Roeselare aankwam. Bij de dames ging de overwinning naar Ann-Sophie Velghe, leerkracht aan De Ark. Ze haalde het voor Claire Gouwy uit Rumbeke en Sofie Declerck uit Lichtervelde.

Om 16 uur stond de start van de 10 km op het programma. Andy Vanhaelewyn en Alexander Eggerick scheurden zich meteen af van de rest, al bleef Maxime Kerremans op korte afstand volgen. Halverwege de tweede ronde versnelde Andy Vanhaelewyn. De Ingelmunsternaar hield stand en haalde het voor Oostnieuwkerkenaar Maxime Kerremans, die in de laatste rechte lijn nog voorbij Pittemnaar Alexander Eggerick snelde. Bij de dames ging de overwinning naar Elke Verleyen. De Izegemse haalde het met een kleine voorsprong op Christa Noyez uit Oostnieuwkerke. Lieze Eecloo uit Lichtervelde legde beslag op de derde plaats. (SM)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare van vrijdag 23 oktober.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier