Andy Vanhaelewyn en Floor Martens winnen Veldloop van VACBL in Beveren-Leie

© ELID
Redactie KW

Meer dan 500 deelnemers trotseerden zondagnamiddag een krachtige zuidwestenwind tijdens de 42ste veldloop voor vrije sporters en niet-aangeslotenen.

Meer dan 500 deelnemers trotseerden zondagnamiddag een krachtige zuidwestenwind tijdens de 42ste veldloop voor vrije sporters en niet-aangeslotenen. Dit was tevens de tweede wedstrijd van het 30ste veldloopcriterium. Bij de dames was Floor Martens uit Waregem primus. Bij de heren was geen kruit gewassen tegen Andy Vanhaelewyn uit Ingelmunster.

Defeyter valt

Bij de dames senioren die 2750m moesten afleggen kregen we een tweestrijd tussen Ine Defeyter (Gavertrimmers) en Floor Martens (VACBL). Defeyter ging met een dertigtal meter de laatste ronde in maar kwam ten val over de aangelegde balkjes. Marters rook bloed en kon op de zwaarste stroken Defeyter definitief achter zich laten. Kort daarachter kon Valentine Vandeputte (DAPALO) als derde mee het podium op.

Vanhaelewyn sterkste

Bij de heren nam Sander Cottignies (DAPALO) de beste start van de favorieten. Hij kreeg het gezelschap van Stijn Vermeulen. Andy Vanhaelewyn (AVI) vorige week winnaar in Dadizele volgde op enkele meters. Pedro Dujardin volgde een stuk verderop. Bij het ingaan van de laatste ronde was het Andy Vanhaelewyn die de wedstrijd in handen nam. Hij kreeg het gezelschap van Pedro Dujardin die op eigen tempo naar de kop snelde. Lang bleef hij niet in het spoor van Vanhaelewyn die tegenwind in de modderstroken definitief het hazenpad koos en zegevierde. Pedro Dujardin werd dus nog knap tweede voor Sander Cottignies en Stijn Vermeulen.

Andy Vanhaelewyn en Floor Martens winnen Veldloop van VACBL in Beveren-Leie
© ELID

Op zondag 6 maart staat de eerste Gaverloop te Harelbeke op de kalender, de derde wedstrijd van het veldloopcriterium.

ELID