Andy Lefevere wint zijn zesde Hemicuda Rally in Koekelare

09/10/16 om 23:07 - Bijgewerkt om 23:05

Andy Lefevere is dit jaar bezig aan een uitstekend seizoen. Hij won op autoritaire manier dit weekend de Hemicuda Rally en behaalde zo zijn vijfde zege van het seizoen en zijn zesde zege in Koekelare.

Andy Lefevere wint zijn zesde Hemicuda Rally in Koekelare

Andy Lefevere en zijn co-piloot Marc Noppe op het podium. © David Mares

Voor de start was het reeds duidelijk dat het in de 16e editie van de Hemicuda Rally één tegen allen zou worden. Andy Lefevere startte als de te kloppen man en maakte zijn favorietenrol meteen waar. Hij realiseerde zes snelste tijden op rij en met meer dan een halve minuut voorsprong op de Nederlander Piet Van Hoof kon hij in de laatste omloop de wedstrijd controleren. "Nochtans stond ik deze morgen niet fit aan de start. Het is zeer druk in de garage en zo kom ik er niet toe aan sport te doen of te fitnessen en dat laat zich toch wel gevoelen. We kenden een probleemloze rally en alleen aan het einde van de eerste omloop hoorde ik rare geluiden en hebben we uit voorzorg de aandrijfas rechts voor vervangen."

Bécaert racet met geblokkeerde rug

Wie dacht dat de Mitsubishi's van Bécaert, Coene, Bossu en Barbier zouden strijden voor de tweede plaats had het verkeerd voor. Piet Van Hoof was lange tijd de enige die in het spoor van Andy Lefevere kon blijven maar moest uiteindelijk vrede nemen met de tweede plaats door een gebrek aan parkoerskennis. De derde plaats ging eerder verrassend naar de Brit Johnnie Ellis. Ellis is pas aan zijn derde rally in België toe en kon nu al de maat nemen van zowel Bert Coene als Steve Bécaert. Dat belooft voor volgend jaar want de Brit heeft plannen om al de West-Vlaamse VAS proeven te rijden.

Winnaar Andy Lefevere

Winnaar Andy Lefevere © David Mares

Steve Bécaert en Bert Coene vochten gans de rally een seconden strijd uit die uiteindelijk in het voordeel van Bécaert beslecht werd. De transporteur uit Poperinge kreeg nochtans af te rekenen met een geblokkeerde onderrug. "Dit doet enorm veel pijn en maakt het moeilijk om geconcentreerd te rijden. Daarenboven was het voor ons dansen op een slappe koord. We wilden zo hoog mogelijk eindigen maar anderzijds mocht ik niet voluit gaan omdat we punten wilden scoren voor het VAS-kampioenschap." Bert Coene kon zijn overwinning van vorig jaar niet over doen maar was toch tevreden. "De wagen deed het opnieuw uitstekend en we moesten alleen de voorste remschijven vervangen. Onze doelstelling was de top-5 zodat onze opdracht volbracht is."

Merlevede wint bij Historics

Bij de Historics stond er geen maat op Christophe Merlevede die met zijn BMW M3 van start tot aankomst aan de leiding reed en bovendien achtste algemeen werd. Tom Calcoen werd voor de tweede maal op rij tweede in de Hemicuda Rally na een foutloze wedstrijd.

De eerste editie van de Regularity rally werd gewonnen door het Antwerps duo Van Den Bogerd-Nuyts. Zij haalden het nipt voor de West-Vlamingen Varrewaere en Mortele terwijl het Limburgs duo Babeloiwsky-Jaeken het podium compleet maakten.

De uitslag:

1. Lefevere-Noppe Mitsubishi Lancer Evo X

2. Van Hoof -Jacobs Mitsubishi Lancer Evo IV

3. Ellis-Fowler Subaru Impreza

4. Bécaert-Beernaert Mitsubishi Lancer Evo X

5. Coene-De Duytsche Mitsubishi Lancer Evo X

6. Van Ballegooijen-Findhammer Mitsubishi Lancer Evo X

7. Barbier-Provoost Mitsubishi Lancer Evo X

8. Merlevede-Vermeulen BMW M3

9. Calcoen-Calcoen Ford Escort MK I

10. Jones-Hawkins BMW M3

(Filiep Masselin)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!