Andy Lefevere wint voor de vijfde keer de Hemicuda Rally

Redactie KW

Zondag 12 oktober werd in en rond Koekelare de veertiende Hemicuda Rally verreden. Met 107 wagens aan de start die twaalf klassementsproeven voor de wielen geschoven kregen kon de organisatie niet anders dan tevreden zijn.

Al na de eerste klassementsproef was het duidelijk dat er niemand kon wedijveren met Andy Lefevere. De autohandelaar was immers 23 seconden sneller dan zijn naaste belagers en dit was pas het begin van het Lefeverefestival. De Mitsubishi piloot realiseerde immers alle snelste tijden en kon de wedstrijd afsluiten met meer dan twee minuten voorsprong op Geert Beauprez. “Ik had heel de dag last van barstende hoofdpijn, maar dat belette me niet om een foutloze wedstrijd te rijden. Geert Beauprez werd met zijn Subaru Impreza WRC knap tweede:” Ik heb meer dan drie maanden stil gelegen en miste duidelijk wedstrijdritme.” Voor de derde plaats kregen een spannende strijd tussen de Nederlander Faes en Vincent Vermeeren. De beide Mitsubishi rijders gaven elkaar geen duimbreed toe en uiteindelijk bleek Faes drie seconden sneller dan Vermeeren.

Bij de Historics verwachtte iedereen een mooi duel tussen Paul Lietaer en gastrijder Kevin Abbring maar de twee favorieten lieten het afweten. Lietaer kreeg vijf minuten straftijd toen zijn copiloot verkeerd inklokte en Abbring moest vroegtijdig aan de kant met een defecte motor. Zo kwam Wouter Lievens verrassend aan de leiding en won hij uiteindelijk met een kleine halve minuut voorsprong op de Porsche 911 van Wim Decock.

(FM)

De uitslag:

1. Lefevere-Noppe

2. Beauprez-Markey

3. Faes-Van Der Rijsen

4. Vermeeren-Bruyneel

5. Lievens-Aspeslagh

6. Barbier-Provoost

7. Decock-Verbeke

8. Clements-Andrews

9. Lauwaert-Willaert

10. Lannoo-Maes