Andy Lefevere wint TBR Rally in Oekene

Redactie KW

Stadenaar Andy Lefevere heeft zondag in een Mitsubishi Evo X de TBR Rally in Oekene gewonnen. Hij toonde zich over drie proeven sneller dan Steve Bécaert (DS3 R5) en de Nederlander Piet Van Hoof (Mitsubishi Lancer Evo IV).

Na een lange geschiedenis kromp de TBR voor zijn 36 editie naar een rallysprint. Ondanks die schaalverkleining kende de rally een chaotisch verloop door enkele organisatorische problemen ‘s ochtends en een stevige crash van Steve Brown, die met zijn Mitsubishi Lancer een paal ramde. Daardoor liep de wedstrijd vertraging op en werd ze ingekort. In plaats van vier proeven werden drie proeven afgewerkt.

Heel wat rijders kwamen door het ongeval slechts in de tweede ronde in actie. Dat was ook het geval voor Andy Lefevere. Hij klokte wel de beste tijd op die tweede proef en kreeg van de organisatie dezelfde tijd voor de eerste proef, die hij dus niet kon afwerken. Hij was ook de snelste in de derde en laatste proef. Stéve Becaert kon het tempo niet volgen en eindigde op ruim 13 seconden. Piet Van Hoof werd derde op zestien seconden van de winnaar.

Voor Lefevere is het de tweede overwinning in evenveel wedstrijden, na winst in de ORC in mei.

(Belga – foto DM)