Andy Lefevere op zoek naar derde thuiszege in Rally van Staden

10/08/17 om 07:19 - Bijgewerkt om 12:59

Op 15 augustus staat Staden traditiegetrouw compleet in het teken van de rallysport. Thuisrijder Andy Lefevere mag in de 7de Rally van Staden opnieuw fel weerwerk verwachten van Vincent Verschueren en Davy Vanneste.

Andy Lefevere op zoek naar derde thuiszege in Rally van Staden

Andy Lefevere © BELGA

De tijd van wachtlijsten ligt al even achter ons, maar toch mag Automobielclub Staden opnieuw zo'n 110 deelnemers verwelkomen op Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart. De topfavorieten zijn zowat identiek als in de vorige editie. Met Andy Lefevere, Vincent Verschueren en Davy Vanneste is het volledige podium van 2016 van de partij. Lefevere klopte toen twee R5-wagens met zijn Mitsubishi Lancer Evo X. Dit jaar kiest de autohandelaar voor een ander en origineler wapen. Met het oog op de Omloop van Vlaanderen komt de Stadenaar proefdraaien met een Skoda Fabia WRC uit de stal van Eric Cunin. Met een Vincent Verschueren (Skoda Fabia R5) in vorm tegenover zich wordt een derde thuiszege behalen een ware uitdaging. Voor Davy Vanneste (Ford Fiesta R5+) en zijn Stadense copiloot Eddy Snaet lijkt een rol als schaduwfavoriet weggelegd.

De deelnemerslijst telt in totaal vijf R5-wagens. De Brit Tomas Davies komt voor het eerst met zijn Ford Fiesta R5 naar België, terwijl de jonge Rumbekenaar Jelle Vermeire zijn R5-debuut maakt met de Fiesta van Bruno Parmentier. Handzamenaar Reinaud Van Eecke komt de ontdekkingstocht met zijn Citroën DS3 R5 verderzetten. Bij de 4x4's is het verder uitkijken naar de Subaru Impreza van Jeoffrey Lerminez en de Mitsubishi Lancers van Philip Barbier, Hans Depla en seizoensrevelatie Dennis Degroote.

Eerste Sierra-succes voor Stouf?

Ook bij de achterwielaangedreven wagens zijn tal van kandidaten voor de top-10 terug te vinden. Vooral Fredericq Delplace (Porsche 997 GT3) en de Nederlander Hans Weijs Junior, die debuteert met de nieuwe BMW 1-reeks van Charles Schmid, moeten hoog kunnen scoren. Het BMW-veld wordt verder aangevoerd door onder andere Brecht Hoorne, Wim De Reu, Thierry Cokelaere, Cris Algoedt en Wouter Lievens. In de F2-categorie vertrekt Steven Dolfen (Renault Clio R3) als topfavoriet, terwijl Stefaan T'Joens (Renault Mégane RS) andermaal de te kloppen man in Divisie 1-2 wordt.

In de aparte wedstrijd voor Historics gaan zo'n dertig wagens van start. Meervoudig winnaar Paul Lietaer kiest voor zijn Ford Escort MK 2 en komt daarmee wellicht tekort om de strijd aan te gaan met Stefaan Stouf en zijn nieuwe Ford Sierra Cosworth 4x4. Bert Cornelis (Opel Monza), Stefaan Prinzie (Opel Ascona), Chris Debyser (Transeurope) en Tom Tytgat (Opel Kadett) zijn de belangrijkste kanshebbers voor de top-5 in de Divisie's 4 en 5.

De Rally van Staden gaat dinsdag even voor 8.00u van start voor vier ronden op de totaal vernieuwde proeven Staden, Westrozebeke en Oostnieuwkerke. Omstreeks 17u45 wordt de winnaar op het podium verwacht.

(JDH)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!