Andy Lefevere en Chris Debyser winnen 17de Rallysprint van Moorslede

Redactie KW

De 17e Rallysprint van Moorslede werd, na een spannende wedstrijd, gewonnen door Andy Lefevere die op uitnodiging van vriend en sponsor Chris Debyser uiteindelijk aan de start kwam met de Porsche 997 GT3 van Chris Debyser.

Op een doorweekt parkoers was Bert Coene de snelste tijdens de eerste ronde. De transporteur uit Moorslede was een fractie sneller dan Dennis Degroote, Andy Lefevere en Steve Bécaert. Topfavoriet Steven Dolfen stond toen al aan de kant want toen zijn Citroën DS3 R5 na een linkse bocht geen stuurbekrachtiging meer had, dook hij de gracht in.

Tijdens de tweede omloop was het parkoers al enigszins opgedroogd en daar maakte Andy Lefevere gebruik van om een kloof te slaan. De autohandelaar uit Staden was sneller dan Gunther Monnens en Paul Lietaer. Zowel Dennis Degroote als Steve Bécaert lieten zich verrassen door een waterplas en reden zich vast in het veld. De rallysprint was pas halfweg en er bleven nog slechts drie kandidaten voor de zege over : Lefevere, Lietaer en Monnens.

Gunther Monnens realiseerde de beste tijd tijdens de derde ronde maar de verschillen waren verwaarloosbaar zodat de posities vooraan niet wijzigden. Tijdens de vierde en laatste ronde realiseerde Paul Lietaer nog een kanontijd waardoor hij voorbij Gunther Monnens ging maar de kloof met Andy Lefevere was te groot en zo won Andy Lefevere voor de tweede maal de Rallysprint van Moorslede.

Paul Lietaer was niet alleen knap tweede, hij won uiteraard ook de Historic rally. Gunther Monnens schonk zijn gelegenheidscopiloot Nick Degryse uit Moorslede de resterende podiumplaats terwijl Bert Coene de beste plaatselijke piloot was met een vierde plaats algemeen.

In de Divisie 1&2 stond er opnieuw geen maat op Stefaan Tjoens terwijl Koen Verhaeghe de eerste wedstrijd van de Ford Pinto Cup won. Bij de F2’s was Gilles Pyck de snelste en dat belooft voor zijn deelname aan de TAC Rally waar hij het opneemt tegen de snelste junior piloten uit België.

De uitslag :

Lefevere-Debyser Porsche 997 GT3

Lietaer-Robecin Subaru Legacy

Monnens-Degryse Porsche 997 GT3

Coene-Vangeenberghe Mitsubishi Lancer Evo X

Vanbeveren-Vanbeveren Mitsubishi Lancer Evo 7

Pyck-Mourisse Peugeot 208 R2

Toorré-Verschoore Ford Sierra Cosworth

Gevaert-Vandenberghe Opel Manta

De Rouck-Blaton BMW M3

Brown-Capoen Mitsubishi Lancer Evo x

(FM – Foto DM)