Amélie Gheysen van TC Wikings

Amélie Gheysen wil het eigen tornooi winnen. © JDH
Redactie KW

Amélie Gheysen: onthoud die naam. Het 15-jarige tennistalent van TC Wikings, die weliswaar aangesloten is bij TC Kortemark, baant zich momenteel een weg naar de Belgische tennistop.

Maar vergelijk me zeker niet met Kim Clijsters“, lacht ze. “Zo goed ben ik niet. Ik wil vooral van tennis blijven genieten. Als ik nog enkele jaren op dit niveau speel, zal ik enorm tevreden zijn.”

Huidige vorm zit heel goed

Haar bescheidenheid siert haar. In de voorbije weken bewees ze haar talent op het open tornooi van KTC Isis. Daar trok ze zowel in de reeks dames 2 als in dames 3 aan het langste eind. Bovendien won ze enkele dubbelreeksen. “Over mijn huidige vorm kan ik niet klagen, die zit heel goed. Ik doe trouwens elk seizoen mee aan het tornooi van Isis. De organisatie is er telkens top. Als speler kom je er niets te kort.”

“Mijn forehand is mijn grote troef”

Het geheime wapen van Amélie is haar krachtige forehand. “Daar scoor ik veel punten mee. Vroeger had ik er minder controle over, maar dat lukt vandaag steeds beter. Alleen aan mijn opslag is nog veel werk. Ik sla nog veel dubbele fouten, wat me vaak duur komt te staan.”

Momenteel toont ze haar kunsten op het tornooi van TC Wikings. Ook daar mikt ze op winst. “Ik heb me ingeschreven voor meer dan drie reeksen. Voor eigen volk hoop je natuurlijk op een goed resultaat. De eerste ronde overleven is sowieso een must.”

(JDH)