Amazone Michèle George uit Oostende verovert paralympisch goud in individuele freestyle

16/09/16 om 16:24 - Bijgewerkt om 17:03

Dressuuramazone Michèle George heeft België vrijdag een zesde medaille bezorgd op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. Ze won goud in de individuele freestylecompetitie (graad IV).

Amazone Michèle George uit Oostende verovert paralympisch goud in individuele freestyle

© BELGA

George totaliseerde met Rainman 76,300 punten en haalde het voor de Britse Sophie Wells (76,150) en de Nederlander Frank Hosmar (74,800). Woensdag moest George in de individuele test haar paralympische titel afstaan aan Wells, die vrijdag tweede werd met 76.150%. De Paralympiër van het Jaar 2014 had toen geen begrip voor het oordeel van de jury.

Tournée générale!

George moest lang wachten op het resultaat van Wells. "Een knuffel voor iedereen! Tournée générale!", riep de 42-jarige amazone toen ze zich realiseerde dat het goud binnen was. "Ik ben fier op de juryleden. Het is hun taak om technisch te jureren en niet op de show te letten. Ik had beloofd dat ik ging vechten, en ik heb gevochten."

Meteen na haar proef vreesde George voor een goede afloop. "Ik heb alles uit de kast gehaald. In het begin had Rainman wat schrik van de luide muziek, maar ik slaagde erin hem gerust te stellen. Vandaag was ik er extra op gebrand om een goede prestatie neer te zetten, na mijn score in de individuele proef. De jury is niet gulzig met het geven van punten. Ik had verwacht een score van 79 of 80 te krijgen. Ik heb geprobeerd om Rainman expressiever te laten draven, hoewel dat niet mijn manier van rijden is." De 14-jarige Rainman was aan zijn laatste Paralympische Spelen toe, al zal George wel nog met het paard aantreden op internationale wedstrijden.

"De puntjes op de i"

Een emotionele Anne d'Ieteren omhelsde George na afloop. "Dit was echt verdiend, zeker na de individuele test. Toen kreeg Michèle te weinig punten. Dit is een grote opluchting. De puntjes zijn op de i gezet", zei de voorzitster van het Belgisch Paralympisch Comité (BPC). D'Ieteren was van 1977 tot en met 1982 Belgisch dressuurkampioene.

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!