Alonso fit verklaard, Stoffel Vandoorne belandt weer op de reservebank

© BELGA
Redactie KW

Fernando Alonso heeft definitief groen licht gekregen om zondag deel te nemen aan de Grote Prijs van China. Daardoor moet Stoffel Vandoorne opnieuw vanaf de zijlijn toekijken.

Fernando Alonso werd vrijdag na de eerste oefensessie op het circuit van Shanghai andermaal onderzocht door het medisch team van de internationale automobielfederatie FIA. Die oordeelden dat de Spanjaard fit genoeg is om de rest van het weekend in actie te komen.

De tweevoudige wereldkampioen crashte tijdens de openingsmanche van het WK in Australië spectaculair met zijn McLaren en liep daarbij onder meer enkele ribbreuken op. Omdat de FIA hem niet voldoende hersteld achtte, moest Alonso zijn zitje twee weken geleden tijdens de vorige GP in Bahrein afstaan aan reserverijder Stoffel Vandoorne. De rijder werd bij zijn F1-debuut prompt tiende en pakte zo een eerste WK-punt voor zijn team.

Stoffel Vandoorne voelde de bui donderdag al hangen en nam zijn verwijzing naar de reservebank sportief op. “Ik ruil opnieuw van plaats met mijn vriend Fernando Alonso. Ik zal McLaren zo goed als mogelijk bijstaan tijdens de GP van China“, tweette hij.

Fernando Alonso won de Grote Prijs van China al twee keer, in 2005 en 2013. Jenson Button, de tweede rijder bij McLaren, won de race in 2010.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier