Almensh Belete wint tweede individuele manche CrossCup veldlopen in Roeselare

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Belete legde de 6.250 meter in de mist en koude af in 21:14. Ze liep in de slotronde weg van de Nederlandse Maureen Koster, die op enkele seconden tweede werd.

Veerle Dejaeghere finishte als derde op 38 seconden, net voor Louise Carton. Die laatste had op 9 november de eerste individuele manche aan het Zilvermeer in Mol gewonnen. Carton blijft ook leider. Op 21 december gaat de CrossCup verder met de manche in het Park van Laken in Brussel.

“Het was een zware strijd”, reageerde Belete. “Ik ondervond nog wat last mijn knie, maar ik ben toch tevreden met deze overwinning. Ik wist dat ik er een lange sprint van moest maken want Koster is een specialiste op de 800 en 1500 meter en dus snel.”

In Roeselare vallen ook tickets voor het EK op 14 december in het Bulgaarse Samokov te verdienen. Belete vindt het moeilijk om haar EK-kansen in te schatten: “Ik moet nog beter worden. Daarbij is het afwachten hoe het evolueert met mijn knie.”

Jeugd

Voor de wedstrijd van de dames seniores was ook al de jeugd in actie gekomen. Ook hier lieten we West-Vlamingen van zich spreken.

Bij de cadetten meisjes ging de zege naar Lisa Isebaert uit Kortrijk. Ze haalde het voor Nanouk Stevens en Ophelie Daigmont. Bij de cadetten jongens en scholieren meisjes vielen de West-Vlamingen net naast het podium. Het was wachten tot bij de scholieren jongens op een nieuwe medaille met Mathieu Willems uit Knokke die beslag legde op de tweede plaats na Guillem Pennewaert. Bij de masters dames ging de zege naar Veronique Coene uit Beernem, de derde plaats was voor Els Van Coillie uit Meulebeke.

Bij de benjamins meisjes 2007 ging de eerste plaats naar Sterre Provoost uit Oostduinkerke die het haalde voor Lore Vanhecke uit Kanegem. Bij de meisjes 2006 kregen we een volledig West-Vlaams podium met Michelle Cool uit Ardooie die het haalde voor Ella Depraetere uit Geluwe en Eline Anckaert uit Lichtervelde. Bij de jongens 2007 stond er geen maat op Norman Cormenier uit Assebroek, Andreas Lecoeuche uit Warneton werd tweede voor Seppe Debruyne uit Izegem. Bij de jongens 2006 hield Gauthier Walcarius Matisse Vandevelde uit Nieuwpoort en Matisse Meirlevede uit Staden van de zege.

Bij de pupillen meisjes 2005 ging de zege naar Febe Desmet uit Kuurne, voor Marie-Julie Van Der Bauwhede uit Woumen en Maaike Vander Cruyssen uit Vichte. Bij de tweedejaarspupillen legde Adeline Temmerman uit Rumbeke beslag op de derde plaats. Bij de jongens 2005 stond Maarten Dewulf uit Roeselare op de derde plaats, bij het geboortejaar 2004 was er ook een derde plaats, voor Jarne Vandenbussche uit Keiem.

Tot slot kwamen de miniemen in actie. Bij de meisjes 2003 legde Jolien Vanhecke uit Roeselare beslag op de tweede stek en Eloïsse Noppe uit Vichte werd derde. Geboortejaar 2002 was goed voor zilver voor Charlotte Van Laethem uit Zandvoorde en brons voor Margot Vandenbulcke uit Beveren-Leie. Bij de eerstejaarsjongens ging de zege naar Robbe Depotter uit Roeselare. Hij haalde het voor Aron Vanlerberghe uit Brugge en Yaron Nuytten uit Beselare. Tot slot waren er nog de miniemen jongens 2002 waar Robin Demeestere uit Anzegem goed was voor de derde podiumplaats.

(Belga/SM-foto a-RN)