Alexandra Danneel uit Zandvoorde nationaal kampioen shorttrack

nationaal kampioen Alexandra Danneel naast haar clubgenoten. © (Foto Karine Roosens)
Redactie KW

De organiserende Boudewijn Schaats Club greep ook enkele ereplaatsen

Op de Boudewijn IJspiste in Sint-Michiels Brugge had zaterdag het Belgisch kampioenschap shorttrack plaats, ondermeer in een organisatie van de Boudewijn Schaats Club (BSC). Zij brachten dertien snelschaatsers aan de start, goed voor één gouden medaille en een resem podiumplaatsen.

Bij de senioren dames ging het goud naar de 20-jarige Alexandra Danneel uit Zandvoorde. Zij is in het skeeleren lid van de plaatselijke Zwaantjes Roller Club. Tijdens de wintermaanden bindt ze al jaren de schaatsen aan bij BSC. Alexandra, momenteel derde in de Nederlandse KNSB -cup, was zowel op de 500m, 1.000m, 1.500m en de 3.000 meter, in een nieuw persoonlijk record, eerste. Ze werd nationaal kampioen voor twee clubgenoten: Daphne Merlevede en Sabrina Gaudesaboos. Bij de heren senioren kon Maarten Slembrouck zijn titel niet verlengen. De naar Gent uitgeweken West-Vlaming moest na Gert-Jan Goeminne en Willem Dewagtere genoegen nemen met brons.

Bij de beloften was er verder voor BSC een bronzen medaille voor Jocelyne Seys en een zilveren plak voor Timofey Donskoi. De negenjarige Jocelyne deed dit op de vier verschillende afstanden in evenveel persoonlijke records.

Bruggeling Rino Vanhooren, deel uitmakend van het Be Gold project in Hasselt, werd naar zijn eigen verwachting derde bij de junioren, na Stijn Desmet en Ward Pétré. De 19-jarige zoon van assistent bondscoach en gewezen Olympisch schaatser Franky Vanhooren en lid bij BSC behaalde bij de junioren zilver tijdens de aflossing voor clubs, samen met David Danneel, Robin Verhooghe en Robin Van Loocke.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier